Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

El Açması Börek (Çarşaf Böreği)

El Açması Börek (Çarşaf Böreği)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
El Açması Börek (Çarşaf Böreği) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru:


*2 su bardağı su
*1 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı sirke
*Aldığı kadar un

İç harcı:


*10 küçük haşlanmış patates
*2 orta boy soğan
*Maydanoz
*Peynir
*Karabiber, kırmızı biber, nane, kimyon
*2 yemek kaşığı salça

El Açması Börek (Çarşaf Böreği) Tarifi Yapılışı Un su tuz ve sirke yoğurularak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz 30 dak dinlendiriyoruz Bu arada patatesleri haşlayıp iç harcını hazırlıyoruz
Soğanı ve salçayı soteliyoruz Patatesleri ezip ilave ediyoruz Maydanoz, peynir ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz
Hamuru 10 bezeye ayırıp tabak büyüklüğünde unla açıyoruz Her birinin üzerine yağ sürüp üst üste koyuyoruz, 15 dak bekletiyoruz
Sonra birini alıp önce iki elimizle daire şeklinde yuvarlayarak ortasını inceltiyoruz Sonra tezgaha koyup kenarlardan açabildiğimiz kadar inceltiyoruz İç harcını koyup yuvarlayarak katlıyoruz Sonra bir ucunu kıvırıp diğer kenarını etrafında doluyoruz
Yağlı tepsiye koyup üzerine bir yumurtayı çırpıp sürüyoruz
200 derecede 30 dak pişiriyoruz
Fırın ayarını kendiniz takip etmelisiniz Her fırın farklı oluyor
Not: Tezgahta değilde çarşaftada açmak isterseniz bezeleri 5 parçaya ayırıp daha büyük olarak açmalısınız Yağladığınız hamurları üst üste koymadan ayrı koyarak bekletmelisiniz
Sonra her bir hamuru önce elimizle sonra çarşafta inceltiyorsunuz, içini koyup çarşafın bir kenarından kaldırıp yuvarlayarak katlayabilirsiniz
 

Similar threads

Çarşaf Böreği (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için ; *1 su bardağı ılık süt *1 çay bardağı ılık su *1 tatlı kaşığı tuz *1 tatlı kaşığı şeker *1 paket yaş maya *Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ *Alabildiği kadar un İç harcı için ; *Ispanak (Ben sade ıspanak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
El Açması Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler *4 su bardağı ılık su *4 çay kaşığı tuz *Aldığı kadar un İç Harcı: *Peynirli *Kıymalı *Patatesli *Ispanaklı *Pırasalı Arasına ve üzerine; *Sıvıyağ El Açması Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı Hamuru tutun bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
El Açması Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler *2 ,5 su bardağı ılık su *1 yemek kaşığı instant maya *1 yemek kaşığı tuz *1 tatlı kaşığı şeker *1 yumurta (Sarısı üzerine) *56 su bardağı un İç harcı için: *4 adet büyük boy haşlanmış patates *1 adet büyük boy rendelenmiş soğan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
El Açması Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler *1 kg ıspanak *250 gr kıyma *2 adet orta boy soğan *1 yemek kaşığı salça *Yarım çay bardağı sıvı yağ *1 çay kaşığı karabiber *Tuz *Pulbiber, kekik, nane *Yumurta sarısı, tereyağ Hamuru için ; *8 su bardağı un *3 su bardağı ılık su *2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için ; *56 bardak un *Su *Bir tepeleme çay kaşığı tuz Arasına sürmek için: *Sıvı yağ Üstüne sürmek için ; ** Yaklaşık yarım paket katı yağ (125200 gr kadar) ** İstediğiniz iç harcı kullanın(ben ıspanaklı kullandım) El Açması Börek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt