iltasyazilim
FD Üye
El Açması Börek (Çarşaf Böreği) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru:
*2 su bardağı su
*1 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı sirke
*Aldığı kadar un
İç harcı:
*10 küçük haşlanmış patates
*2 orta boy soğan
*Maydanoz
*Peynir
*Karabiber, kırmızı biber, nane, kimyon
*2 yemek kaşığı salça
El Açması Börek (Çarşaf Böreği) Tarifi Yapılışı Un su tuz ve sirke yoğurularak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz 30 dak dinlendiriyoruz Bu arada patatesleri haşlayıp iç harcını hazırlıyoruz
Soğanı ve salçayı soteliyoruz Patatesleri ezip ilave ediyoruz Maydanoz, peynir ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz
Hamuru 10 bezeye ayırıp tabak büyüklüğünde unla açıyoruz Her birinin üzerine yağ sürüp üst üste koyuyoruz, 15 dak bekletiyoruz
Sonra birini alıp önce iki elimizle daire şeklinde yuvarlayarak ortasını inceltiyoruz Sonra tezgaha koyup kenarlardan açabildiğimiz kadar inceltiyoruz İç harcını koyup yuvarlayarak katlıyoruz Sonra bir ucunu kıvırıp diğer kenarını etrafında doluyoruz
Yağlı tepsiye koyup üzerine bir yumurtayı çırpıp sürüyoruz
200 derecede 30 dak pişiriyoruz
Fırın ayarını kendiniz takip etmelisiniz Her fırın farklı oluyor
Not: Tezgahta değilde çarşaftada açmak isterseniz bezeleri 5 parçaya ayırıp daha büyük olarak açmalısınız Yağladığınız hamurları üst üste koymadan ayrı koyarak bekletmelisiniz
Sonra her bir hamuru önce elimizle sonra çarşafta inceltiyorsunuz, içini koyup çarşafın bir kenarından kaldırıp yuvarlayarak katlayabilirsiniz
*2 su bardağı su
*1 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı sirke
*Aldığı kadar un
İç harcı:
*10 küçük haşlanmış patates
*2 orta boy soğan
*Maydanoz
*Peynir
*Karabiber, kırmızı biber, nane, kimyon
*2 yemek kaşığı salça
El Açması Börek (Çarşaf Böreği) Tarifi Yapılışı Un su tuz ve sirke yoğurularak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz 30 dak dinlendiriyoruz Bu arada patatesleri haşlayıp iç harcını hazırlıyoruz
Soğanı ve salçayı soteliyoruz Patatesleri ezip ilave ediyoruz Maydanoz, peynir ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz
Hamuru 10 bezeye ayırıp tabak büyüklüğünde unla açıyoruz Her birinin üzerine yağ sürüp üst üste koyuyoruz, 15 dak bekletiyoruz
Sonra birini alıp önce iki elimizle daire şeklinde yuvarlayarak ortasını inceltiyoruz Sonra tezgaha koyup kenarlardan açabildiğimiz kadar inceltiyoruz İç harcını koyup yuvarlayarak katlıyoruz Sonra bir ucunu kıvırıp diğer kenarını etrafında doluyoruz
Yağlı tepsiye koyup üzerine bir yumurtayı çırpıp sürüyoruz
200 derecede 30 dak pişiriyoruz
Fırın ayarını kendiniz takip etmelisiniz Her fırın farklı oluyor
Not: Tezgahta değilde çarşaftada açmak isterseniz bezeleri 5 parçaya ayırıp daha büyük olarak açmalısınız Yağladığınız hamurları üst üste koymadan ayrı koyarak bekletmelisiniz
Sonra her bir hamuru önce elimizle sonra çarşafta inceltiyorsunuz, içini koyup çarşafın bir kenarından kaldırıp yuvarlayarak katlayabilirsiniz