iltasyazilim
FD Üye
El Açması Börek (Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*1 su bardağı ılık su
*2 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kuru maya
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
İç harcı :
*6 adet haşlamış patates
*2 yemek kaşığı salça
*yarım demet maydanoz
*Karabiber
*Tuz
*Sıvı yağ
Pazılı harç :
*2 bag pazı ( Doğranıp haşlanacak ve suyu sıkılacak)
*1 ince doğranmış soğan
*2 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Sıvı yağ
*Hamura sürmek için oda sıcaklığında yumuşamıi tereyağ
El Açması Börek (Mutlaka Deneyin) Tarifi Yapılışı Tüm malzemeler katılarak yumuşatılarak *soğutulur (Soğan sıvı yağda kavrulur salça eklenir biraz daha kavrulup ana malzemler eklenir ben patatesli olan harca soğan eklemedim siz isteğe göre ekleyebilirsiniz )
Mayalanan hamur cift sayı olacak şekilde bezelere ayrılırBenim hamurumdan 18 beze çıktı Her beze tereyağ sürülüp tabak boyutunda büyütülülerek üst üste koyulur Yağ ne kadar fazla olursa hamur o kadar kolay ve büyük açılıyor Sonra 2 şer olarak alınıp büyütebildiğimiz kadar el ile yaydırarak büyütüp bir köşesine iç harç koyulup burularak rulo yapılır Bazı hamurlarımı 2 ye bölerek yaptım Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu eklenip önce 100 derecede 5 dakika sonra 200 derecede kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun
*1 su bardağı ılık su
*2 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kuru maya
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
İç harcı :
*6 adet haşlamış patates
*2 yemek kaşığı salça
*yarım demet maydanoz
*Karabiber
*Tuz
*Sıvı yağ
Pazılı harç :
*2 bag pazı ( Doğranıp haşlanacak ve suyu sıkılacak)
*1 ince doğranmış soğan
*2 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
*Sıvı yağ
*Hamura sürmek için oda sıcaklığında yumuşamıi tereyağ
El Açması Börek (Mutlaka Deneyin) Tarifi Yapılışı Tüm malzemeler katılarak yumuşatılarak *soğutulur (Soğan sıvı yağda kavrulur salça eklenir biraz daha kavrulup ana malzemler eklenir ben patatesli olan harca soğan eklemedim siz isteğe göre ekleyebilirsiniz )
Mayalanan hamur cift sayı olacak şekilde bezelere ayrılırBenim hamurumdan 18 beze çıktı Her beze tereyağ sürülüp tabak boyutunda büyütülülerek üst üste koyulur Yağ ne kadar fazla olursa hamur o kadar kolay ve büyük açılıyor Sonra 2 şer olarak alınıp büyütebildiğimiz kadar el ile yaydırarak büyütüp bir köşesine iç harç koyulup burularak rulo yapılır Bazı hamurlarımı 2 ye bölerek yaptım Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu eklenip önce 100 derecede 5 dakika sonra 200 derecede kızarana kadar pişirilir
Afiyet olsun