iltasyazilim
FD Üye
El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
*Peynir, maydanoz
Üzerine;
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
Açmak için;
*Nişasta
El Açması Börek Tarifi Yapılışı Hamur malzemeleri aldığı kadar un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur 20 dakika dinlendirilir Hamur dinlenirken peynirli iç hazırlanır Dinlenen hamur ikiye bölünür ve her hamurda on be?eye ayrılır Hafif un yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açılır Aralarına bir tatlı kaşığı nişasta sürülür üst üste konulur ve tepsinin büyüklüğü kadar açılır Yağlanmış tepsiye ilk on yufka serilir peyniri konur Diğer on bezede aynı şekilde açılır börek dilimlenir Üzerine sıvı yağ ve tereyağ konulur Önceden ısınmış fırında 160 derecede pişirilir Afiyet olsun
Not Tepsinin çapı 43 cm
*
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*2 yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
*Peynir, maydanoz
Üzerine;
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
Açmak için;
*Nişasta
El Açması Börek Tarifi Yapılışı Hamur malzemeleri aldığı kadar un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur 20 dakika dinlendirilir Hamur dinlenirken peynirli iç hazırlanır Dinlenen hamur ikiye bölünür ve her hamurda on be?eye ayrılır Hafif un yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açılır Aralarına bir tatlı kaşığı nişasta sürülür üst üste konulur ve tepsinin büyüklüğü kadar açılır Yağlanmış tepsiye ilk on yufka serilir peyniri konur Diğer on bezede aynı şekilde açılır börek dilimlenir Üzerine sıvı yağ ve tereyağ konulur Önceden ısınmış fırında 160 derecede pişirilir Afiyet olsun
Not Tepsinin çapı 43 cm
*