iltasyazilim
FD Üye
El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*9 su bardağı un
*3 5 su bardağı su
*2 tatlı kaşığı tuz
İç harcı;
*Kıyma(ben 1 paket kullandım dolaba tek kullanımlık yapıyorum onlardan ekledim)
*3 adet orta boy patates
*Karabiber
*Pulbiber
*Tuz
*2 *çeşit yaptım istediğiniz şekilde yapabilirsiniz iç harcını *diğer hacim için
*1 demet maydanoz ve 1 kalıp beyaz peynir yada 1 paket lor peynir kullandım
Üzeri için;
*2 adet yumurta sarısı
*Susam
*Çörekotu
Arası için;
*1 kase sıvı yağ
El Açması Börek Tarifi Yapılışı
Hamur yapılır ve 8 yada 9 bezeye bölünür Daha sonra bezeler servis tabağı boyunda merdaneyle açılıp üzeri her tarafına gelecek şekilde yağlanır ,bu işlem bütün hamurlar bitene kadar yapılır ve bütün hamurlar üst üste olacak şekilde yapılıp 20 dk bekletilir Daha sonra hamur tezgaha konulup kenarlarından istediğiniz büyüklüğü gelene kadar çekilir (Resimlerden bakarsınız) İç harç serpiştirilip rulo yapılır ve istediğiniz şekil verilir (ben 3 e katladım) Üzerlerine yumurta sürülüp 180 derece fırına atılır ve üstü pişene kadar kızartılır
*9 su bardağı un
*3 5 su bardağı su
*2 tatlı kaşığı tuz
İç harcı;
*Kıyma(ben 1 paket kullandım dolaba tek kullanımlık yapıyorum onlardan ekledim)
*3 adet orta boy patates
*Karabiber
*Pulbiber
*Tuz
*2 *çeşit yaptım istediğiniz şekilde yapabilirsiniz iç harcını *diğer hacim için
*1 demet maydanoz ve 1 kalıp beyaz peynir yada 1 paket lor peynir kullandım
Üzeri için;
*2 adet yumurta sarısı
*Susam
*Çörekotu
Arası için;
*1 kase sıvı yağ
El Açması Börek Tarifi Yapılışı
Hamur yapılır ve 8 yada 9 bezeye bölünür Daha sonra bezeler servis tabağı boyunda merdaneyle açılıp üzeri her tarafına gelecek şekilde yağlanır ,bu işlem bütün hamurlar bitene kadar yapılır ve bütün hamurlar üst üste olacak şekilde yapılıp 20 dk bekletilir Daha sonra hamur tezgaha konulup kenarlarından istediğiniz büyüklüğü gelene kadar çekilir (Resimlerden bakarsınız) İç harç serpiştirilip rulo yapılır ve istediğiniz şekil verilir (ben 3 e katladım) Üzerlerine yumurta sürülüp 180 derece fırına atılır ve üstü pişene kadar kızartılır