iltasyazilim
FD Üye
El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı un
*1 yumurta
*1 kabartma tozu
*Göz kararı sıvıyağ
*1 tutam tuz
*2 soğan
*150 gram kıyma
*Biraz maydanoz
*Tuz, karabiber
El Açması Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle tepsim küçük olduğu için az kişi yiyeceği için malzeme miktarı az siz kendinize göre ayarlarsınız Ben 2 su bardağı un ve 1 yumurta ,1 kabartma tozu, sıvı yağ ,bir tutam tuz ,biraz ılık su ile güzel yumuşak bir hamur hazırladım Yumuşak kulak memesi kıvamında biraz dinlendirip 4 parçaya böldüm Bir kenarda tavada 2 adet soğan, biraz sıvı yağ, 150 gram kıyma karabiber ,tuz, maydanoz ,koyup kavurdum Sonra hazırladığım parçalara böldüğüm hamurumu 1 tanesini alıp merdane ile açtım, yağladığım tepsime koydum Sonra 1 tane daha açıp tepsiye yerleştirdim, kıymalı harcımın hepsini döküp diğer hamurlarımı da açıp güzelce kestim Sonra biraz tereyağ eritip üzerine döktüm Süslemek için de çörek otu susam serptim 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirdim
*2 su bardağı un
*1 yumurta
*1 kabartma tozu
*Göz kararı sıvıyağ
*1 tutam tuz
*2 soğan
*150 gram kıyma
*Biraz maydanoz
*Tuz, karabiber
El Açması Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle tepsim küçük olduğu için az kişi yiyeceği için malzeme miktarı az siz kendinize göre ayarlarsınız Ben 2 su bardağı un ve 1 yumurta ,1 kabartma tozu, sıvı yağ ,bir tutam tuz ,biraz ılık su ile güzel yumuşak bir hamur hazırladım Yumuşak kulak memesi kıvamında biraz dinlendirip 4 parçaya böldüm Bir kenarda tavada 2 adet soğan, biraz sıvı yağ, 150 gram kıyma karabiber ,tuz, maydanoz ,koyup kavurdum Sonra hazırladığım parçalara böldüğüm hamurumu 1 tanesini alıp merdane ile açtım, yağladığım tepsime koydum Sonra 1 tane daha açıp tepsiye yerleştirdim, kıymalı harcımın hepsini döküp diğer hamurlarımı da açıp güzelce kestim Sonra biraz tereyağ eritip üzerine döktüm Süslemek için de çörek otu susam serptim 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirdim