iltasyazilim
FD Üye
El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık su
*1 paket kuru maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 çorba kaşığı tuz
*1 çay bardağı sıvı yağ bu hamuru yağlamak için
*4 su bardağı un
*Dikkat un kalitesine göre değişir siz kontrollü dökün kulak memesi yumuşaklığında olacak
İÇ HARCI;
*Peynir ,maydanoz
El Açması Börek Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar bugün sizinle el açması börek paylaşacağım Çok güzel ve hafif oluyor İlk önce ılık su, şeker, maya, tuzla özlü yumuşak bir hamur yoğuralım Sonra bir saat mayalanmaya bırakalım 1 saatin sonunda yayvan bir tabağa sıvı yağı boşaltalım Hamuru dört bezelye ayıralım, sıvı yağa batırıp her bezeyi yani toplamda dört bezeyi de sıvı yağ da 15 dakika bekletelim Daha sonra elle çekiştirerek açalım, zaten yağı yediği için kolay açılıyor iç malzemesini de koyalım ve buralım Elinizle biraz daha çekiştirerek inceltip kendi ekseninde dolayalım Tabakta kalan sıvı yağ üzerine sürüp, 180 derecede kızartalım, afiyet olsun
*2 su bardağı ılık su
*1 paket kuru maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 çorba kaşığı tuz
*1 çay bardağı sıvı yağ bu hamuru yağlamak için
*4 su bardağı un
*Dikkat un kalitesine göre değişir siz kontrollü dökün kulak memesi yumuşaklığında olacak
İÇ HARCI;
*Peynir ,maydanoz
El Açması Börek Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar bugün sizinle el açması börek paylaşacağım Çok güzel ve hafif oluyor İlk önce ılık su, şeker, maya, tuzla özlü yumuşak bir hamur yoğuralım Sonra bir saat mayalanmaya bırakalım 1 saatin sonunda yayvan bir tabağa sıvı yağı boşaltalım Hamuru dört bezelye ayıralım, sıvı yağa batırıp her bezeyi yani toplamda dört bezeyi de sıvı yağ da 15 dakika bekletelim Daha sonra elle çekiştirerek açalım, zaten yağı yediği için kolay açılıyor iç malzemesini de koyalım ve buralım Elinizle biraz daha çekiştirerek inceltip kendi ekseninde dolayalım Tabakta kalan sıvı yağ üzerine sürüp, 180 derecede kızartalım, afiyet olsun