iltasyazilim
FD Üye
El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için ;
*56 bardak un
*Su
*Bir tepeleme çay kaşığı tuz
Arasına sürmek için:
*Sıvı yağ
Üstüne sürmek için ;
** Yaklaşık yarım paket katı yağ (125200 gr kadar)
** İstediğiniz iç harcı kullanın(ben ıspanaklı kullandım)
El Açması Börek Tarifi Yapılışı
Unumuzu hafif sıcak suyla iyice yoğurduktan sonra 67 bezeye ayırıp yarım saat dinlendirin Dinlenen hamuru servis tabağı büyüklüğünde açıp aralarına sıvı yağ sürüp her açtığımı hamuru arasını yağlayarak 15 dk dinlendirin Dinlenen hamurlarımızı tek tek kenarlarından çekerek açın (tam anlamıyla bosnak böreği usulünde) İstediğiniz iç harcını (ben ıspanaklı yaptım) koyup iki eşit parçaya bölüp kıvırarak kapatalm yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerine eritttğimiz katı yağımızı gezdirip haydi fırına
*56 bardak un
*Su
*Bir tepeleme çay kaşığı tuz
Arasına sürmek için:
*Sıvı yağ
Üstüne sürmek için ;
** Yaklaşık yarım paket katı yağ (125200 gr kadar)
** İstediğiniz iç harcı kullanın(ben ıspanaklı kullandım)
El Açması Börek Tarifi Yapılışı
Unumuzu hafif sıcak suyla iyice yoğurduktan sonra 67 bezeye ayırıp yarım saat dinlendirin Dinlenen hamuru servis tabağı büyüklüğünde açıp aralarına sıvı yağ sürüp her açtığımı hamuru arasını yağlayarak 15 dk dinlendirin Dinlenen hamurlarımızı tek tek kenarlarından çekerek açın (tam anlamıyla bosnak böreği usulünde) İstediğiniz iç harcını (ben ıspanaklı yaptım) koyup iki eşit parçaya bölüp kıvırarak kapatalm yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerine eritttğimiz katı yağımızı gezdirip haydi fırına