iltasyazilim
FD Üye
El Açması Böreklerim Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay bardağı yoğurt
*4 buçuk bardak un
*Yarım paket kabartma tozu
İç malzemesi;
*1 paket peynirin yarısı
*Zevkinize göre ister az ister çok rendelenmiş kaşar peyniri
*1 orta kuru soğan rendesi
*Tuz
*Pul biber
*3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
El Açması Böreklerim Tarifi Yapılışı
Öncelikle unu azar azar ekleyecek şekilde hamurumuzu yoğuruyoruz ve 15 dakika felan dinlenmeye alıyoruz bu arada iç malzemeyi hazırlıyoruz Tüm malzemeleri birbirine karıştırıp iç malzemeyi zevkimize göre hazır ediyoruz Daha sonra dinlenmiş hamuru ben 7 parçaya böldüm ve çok ince olmaksızın açtım, iç malzemesini koydum, Gül şekli verdim Ama siz daha küçük börekçikler isterseniz bölünen parçaları daha da küçültüp zevkinize göre yapabilirsiniz Daha sonra tüm işlem bittikten ve önceden 200 de ısıtılmış fırını 180 e alıp, börekleri de yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirdikten sonra fırına verin Tabi üzerine yumurta sarısı veya yoğurt sürmeyi unutmayın
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 çay bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay bardağı yoğurt
*4 buçuk bardak un
*Yarım paket kabartma tozu
İç malzemesi;
*1 paket peynirin yarısı
*Zevkinize göre ister az ister çok rendelenmiş kaşar peyniri
*1 orta kuru soğan rendesi
*Tuz
*Pul biber
*3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
El Açması Böreklerim Tarifi Yapılışı
Öncelikle unu azar azar ekleyecek şekilde hamurumuzu yoğuruyoruz ve 15 dakika felan dinlenmeye alıyoruz bu arada iç malzemeyi hazırlıyoruz Tüm malzemeleri birbirine karıştırıp iç malzemeyi zevkimize göre hazır ediyoruz Daha sonra dinlenmiş hamuru ben 7 parçaya böldüm ve çok ince olmaksızın açtım, iç malzemesini koydum, Gül şekli verdim Ama siz daha küçük börekçikler isterseniz bölünen parçaları daha da küçültüp zevkinize göre yapabilirsiniz Daha sonra tüm işlem bittikten ve önceden 200 de ısıtılmış fırını 180 e alıp, börekleri de yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirdikten sonra fırına verin Tabi üzerine yumurta sarısı veya yoğurt sürmeyi unutmayın