iltasyazilim
FD Üye
El Açması Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
*3, 5 su bardağı un
*1, 5 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı :
*Yarım kilo ıspanak
*1 kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*250 gr beyaz peynir
Üstü için :
*1 çırpılmış yumurta
*Susam
*Çörek otu
Hamuru açmak için:
*Bol sıvı yağ
*Un
El Açması Çıtır Börek Tarifi Yapılışı Bir kabın içine un, su tuz eklenir ve yumuşak olana kadar yoğrulur
Sonra hamur tezgah alınarak 6 tane top elde edilir Üstüne bir bez serilir ve 10 dakika dinlendirilir
Ispanaklar temizlenir, küçük kesilir, bir tencereye sıvı yağ eklenir ve küçük kesilmiş soğan az kavrulur, sonra salça, ıspanak ve baharatlar eklenir ve bir kaç dakika kavrulur ve soğumaya bırakılır
Dinlenmiş toplarımız tek tek az un ile bir normal tabak büyüklüğünde merdane ile açılır, bir başka tabağa sıvı yağ sürülür ve açtığımız hamur tabağa koyulur ve üstünü kapatıcak şekilde sıvı yağ sürülür, diğer bezeleride aynı şekil yapılır, yağlanmış hamurlar üst üste koyulur ve 20 dakika dinlendirilir
Sonra hamurlar tek tek tezgaha alınır, ve uçlarından çekilerek hamur açılır, içine iç harcından ve beyaz peynir eklenir ve rulo sekline getirilir
İlk rulo haline getirdiğimiz hamur tepsinin ortasına koyulur, diğer hamurlarda ortadakine eklenerek yuvarlak şekilini alır Üstüne çırpılmış yumurta sürülür, çörek otu susam eklenir ve 180 C, 40 dakika pişirilir
Afiyet Olsun
*3, 5 su bardağı un
*1, 5 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı :
*Yarım kilo ıspanak
*1 kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*250 gr beyaz peynir
Üstü için :
*1 çırpılmış yumurta
*Susam
*Çörek otu
Hamuru açmak için:
*Bol sıvı yağ
*Un
El Açması Çıtır Börek Tarifi Yapılışı Bir kabın içine un, su tuz eklenir ve yumuşak olana kadar yoğrulur
Sonra hamur tezgah alınarak 6 tane top elde edilir Üstüne bir bez serilir ve 10 dakika dinlendirilir
Ispanaklar temizlenir, küçük kesilir, bir tencereye sıvı yağ eklenir ve küçük kesilmiş soğan az kavrulur, sonra salça, ıspanak ve baharatlar eklenir ve bir kaç dakika kavrulur ve soğumaya bırakılır
Dinlenmiş toplarımız tek tek az un ile bir normal tabak büyüklüğünde merdane ile açılır, bir başka tabağa sıvı yağ sürülür ve açtığımız hamur tabağa koyulur ve üstünü kapatıcak şekilde sıvı yağ sürülür, diğer bezeleride aynı şekil yapılır, yağlanmış hamurlar üst üste koyulur ve 20 dakika dinlendirilir
Sonra hamurlar tek tek tezgaha alınır, ve uçlarından çekilerek hamur açılır, içine iç harcından ve beyaz peynir eklenir ve rulo sekline getirilir
İlk rulo haline getirdiğimiz hamur tepsinin ortasına koyulur, diğer hamurlarda ortadakine eklenerek yuvarlak şekilini alır Üstüne çırpılmış yumurta sürülür, çörek otu susam eklenir ve 180 C, 40 dakika pişirilir
Afiyet Olsun