Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Çıtır Börek

El Açması Çıtır Börek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
El Açması Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

*3, 5 su bardağı un
*1, 5 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı :


*Yarım kilo ıspanak
*1 kuru soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*250 gr beyaz peynir

Üstü için :


*1 çırpılmış yumurta
*Susam
*Çörek otu

Hamuru açmak için:


*Bol sıvı yağ
*Un

El Açması Çıtır Börek Tarifi Yapılışı Bir kabın içine un, su tuz eklenir ve yumuşak olana kadar yoğrulur
Sonra hamur tezgah alınarak 6 tane top elde edilir Üstüne bir bez serilir ve 10 dakika dinlendirilir
Ispanaklar temizlenir, küçük kesilir, bir tencereye sıvı yağ eklenir ve küçük kesilmiş soğan az kavrulur, sonra salça, ıspanak ve baharatlar eklenir ve bir kaç dakika kavrulur ve soğumaya bırakılır
Dinlenmiş toplarımız tek tek az un ile bir normal tabak büyüklüğünde merdane ile açılır, bir başka tabağa sıvı yağ sürülür ve açtığımız hamur tabağa koyulur ve üstünü kapatıcak şekilde sıvı yağ sürülür, diğer bezeleride aynı şekil yapılır, yağlanmış hamurlar üst üste koyulur ve 20 dakika dinlendirilir
Sonra hamurlar tek tek tezgaha alınır, ve uçlarından çekilerek hamur açılır, içine iç harcından ve beyaz peynir eklenir ve rulo sekline getirilir
İlk rulo haline getirdiğimiz hamur tepsinin ortasına koyulur, diğer hamurlarda ortadakine eklenerek yuvarlak şekilini alır Üstüne çırpılmış yumurta sürülür, çörek otu susam eklenir ve 180 C, 40 dakika pişirilir
Afiyet Olsun
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt