iltasyazilim
FD Üye
El Açması Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler 68 kişilik için :
*500 gr un
*250 gr ılık su
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*Hamur aralarına:
*125 gr tereyağ
Arasına :
*Peynir
*Maydanoz, veya kıymalı soğan harcı isteğe bağlı
Üzerine:
*Tane haşhaş
*Susam
El Açması Çıtır Börek Tarifi Yapılışı Merhabalar, sizlerle çıtır çıtır milföy tadından bu nefis börek tarifini paylaşmak istiyorum
Unu, ılık suyu, kuru maya ve tuzu derin bir kaba ekleyin ve güzelce yoğurun 15 dakika Hamuru dinlendirin
Hamuru iki bezeye ayırıp oklava ile açın, kare şeklinde aralarına tereyağ sürün kapatın her iki bezeyi 20 dakika dinlendirin
Kare bezeleri tepsi ölçüsüne göre açın Hamurunuzu tepsiye dizin arasına peynir ve Maydanoz serpin Diğer bezeyi aynı işlemi yapın
Böreğinizi kesip Üzerine tereyağ susam ve tane haşhaş serpip soğuk fırına sürün 200 derece üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun ??
*500 gr un
*250 gr ılık su
*1 tatlı kaşığı kuru maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*Hamur aralarına:
*125 gr tereyağ
Arasına :
*Peynir
*Maydanoz, veya kıymalı soğan harcı isteğe bağlı
Üzerine:
*Tane haşhaş
*Susam
El Açması Çıtır Börek Tarifi Yapılışı Merhabalar, sizlerle çıtır çıtır milföy tadından bu nefis börek tarifini paylaşmak istiyorum
Unu, ılık suyu, kuru maya ve tuzu derin bir kaba ekleyin ve güzelce yoğurun 15 dakika Hamuru dinlendirin
Hamuru iki bezeye ayırıp oklava ile açın, kare şeklinde aralarına tereyağ sürün kapatın her iki bezeyi 20 dakika dinlendirin
Kare bezeleri tepsi ölçüsüne göre açın Hamurunuzu tepsiye dizin arasına peynir ve Maydanoz serpin Diğer bezeyi aynı işlemi yapın
Böreğinizi kesip Üzerine tereyağ susam ve tane haşhaş serpip soğuk fırına sürün 200 derece üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun ??