Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

El Açması Fırında Peynirli Su Böreği

El Açması Fırında Peynirli Su Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
El Açması Fırında Peynirli Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için :


*3 adet yumurta
*1 su bardağı ılık su
*Aldığı kadar un ( ben 4 veya 4, 5 su bardağı un kullandım)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz

İçi için :


*1 küçük kase lor peyniri
*1 küçük kase katı beyaz peyniri (ufalanmış şekilde )
*1 tutam ince kıyım maydanoz
*1 adet yumurta
*Yarım çay kaşığı tuz, karabiber

Arasına sürülecek yağ için :


*1 su bardağı sıvı yağ
*125 gr tereyağ (eritilmiş soğumuş şekilde)

Üzerine sürmek için :


*1 adet yumurtanın sarısı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ (ikisi çırpılacak )

Hamurları haşlamak için :


*1 orta boy tencere kaynar su
*1 yemek kaşığı tuz
*1 orta boy tencerede soğuk su

El Açması Fırında Peynirli Su Böreği Tarifi Yapılışı Derin bir kabında içine unu koyalım, ortasını havuz yapalım, yumurtayı ,suyu, tuzu ,yağı koyduktan sonra güzelce bir hamur yoğuralım Güzelce delik delik pufur pufur hamur olsun hamur 8 adet bezeye bölelim Üzerine bir bez örtelim dinlendirelim, sonra her bezeyi hafif un serpilmiş sofranın üzerinde önce merdane ile sonra oklava ile yapacağımız tepsinin büyüklüğüne göre hamuru açalım Tepsiyi güzelce yağlayalım ,açtığımız ilk hamuru tepsiye yayalım erittiğimiz tereyağı ve sıvı yağı karıştırıp üzerine dökelim Diğer tarafta tencerede tuzlu su kaynaya dursun yanında soğuk su dolu tencere dursun açtığımız ikinci hamuru kaynar tuzlu suya yavaşça salalım 1 dk tutalım delikli kepçe ile hemen soğuk su dolu tencereye alalım oradan da yuvarlak bir kabın üzerine biraz suyu süzülsün tepsideki hamurun üzerine yayalım Tekrar yağ sürelim diğer üçüncü ve dördüncü hamuru da bu şekilde yapalım dördüncü kattan yağladıktan sonra karıştırdığımız peynirli karışımı serpelim, diğer beşinci, altıncı, yedinci hamuru da alttaki hamurlar gibi yapalım en son sekizinci hamuru ıslatmadan yani sıcak suya atmadan kuru olarak açtığımız tepsinin üzerine serelim Yumurta sarısını sürelim önceden ısıtılmış fırında 180 derecede fırının altı ve üstü açık 30 dk pişirelim Sonra fırının üst kısmını kapatalım 200 dereceye getirelim 30 dk daha pişirelim, yani toplam 1 saat pişmiş oluyor fırında çıkınca 15 dk soğumaya bırakalım Sonra dilimleyelim herkese afiyet olsun
Not :eskiden büyüklerimiz tepsileri ocak üzerinde de çevire çevire pişiriyorlarmış ben böyle yapıyorum
*
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt