iltasyazilim
FD Üye
El Açması Gazete Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*Yarım çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*Aldığı kadar un
Açmak için;
*1 su bardağı nişasta
*1 su bardağı un
Üzeri için;
*200 gr kızmış terayağı
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı toz şeker
*1 çorba kaşığı limon suyu
İçi için;
*300 gr ceviz içi
El Açması Gazete Baklavası Tarifi Yapılışı
Bir ocağa şerbet için su ve şekeri alalım Kıvam alana kadar kaynatalım Limon suyunu da ekleyip soğuması için ocaktan alıp bekletelim Oda sıcaklığındaki süt yağ yumurta karıştırılır Ardından un tuz ve kabartma tozu eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir Hamur 30 dk kadar dinlendirilir Ne kadar çok dinlenirse o kadar kolay açılır Sonraki bezelerde açılışın kolaylığından ne demek istediğimi anlayacaksınız Ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır Ben sekiz beze çıkardım Un ve nişasta karışımı serperek oklava yardımıyla açılır Yeteri kadar açtığınızda oklavaya dolayın elinizle ortaya doğru kıvrıştırın ve tekrar bir bezin üzerine katlarını açmadan serin Önceden gazetenin üstünde yaparlarmış adınıda buradan almış Hamur o kadar ince olurmuş ki gazetenin üstündeki yazıları okunurmuş
*1 yumurta
*Yarım çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*Aldığı kadar un
Açmak için;
*1 su bardağı nişasta
*1 su bardağı un
Üzeri için;
*200 gr kızmış terayağı
Şerbeti için;
*3 su bardağı su
*3 su bardağı toz şeker
*1 çorba kaşığı limon suyu
İçi için;
*300 gr ceviz içi
El Açması Gazete Baklavası Tarifi Yapılışı
Bir ocağa şerbet için su ve şekeri alalım Kıvam alana kadar kaynatalım Limon suyunu da ekleyip soğuması için ocaktan alıp bekletelim Oda sıcaklığındaki süt yağ yumurta karıştırılır Ardından un tuz ve kabartma tozu eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir Hamur 30 dk kadar dinlendirilir Ne kadar çok dinlenirse o kadar kolay açılır Sonraki bezelerde açılışın kolaylığından ne demek istediğimi anlayacaksınız Ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır Ben sekiz beze çıkardım Un ve nişasta karışımı serperek oklava yardımıyla açılır Yeteri kadar açtığınızda oklavaya dolayın elinizle ortaya doğru kıvrıştırın ve tekrar bir bezin üzerine katlarını açmadan serin Önceden gazetenin üstünde yaparlarmış adınıda buradan almış Hamur o kadar ince olurmuş ki gazetenin üstündeki yazıları okunurmuş