iltasyazilim
FD Üye
El Açması Gibi Sarma Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler
*2 yufka
*1 su bardağı zeytinyağı
*4 kaşık un
*1 kaşık sirke
İç malzeme
*Peynir maydanoz ya da dereotu arzuya göre patatesli, kıymalı iç hazırlayabilirsiniz
Üstü için
*Galeta unu
*1 su bardağı su
*1 kaşık zeytinyağı
El Açması Gibi Sarma Rulo Börek Tarifi Yapılışı El açması börek tadında nefis bir o kadar çabuk hazırlanan müthiş bir börek tarifiyle karşınızdayım 2 adet yufkadan hepsi aynı boyda, doyurucu 16 adet börek elde ediyoruz Şimdi tarife geçiyorum
1
*1 su bardağı zeytinyağı, un ve sirkeyi derince bir kapta karıştırıyoruz
*İlk yufkayı seriyoruz, üzerine hazırladığımız karışımın bir kısmını fırça yardımıyla yayıyoruz
*Sonra ikinci yufkayı diğer yufkanın üzerine düzgünce yerleştiriyoruz, onunda üzerine karışımı sürüyoruz
*Oluşan yufka katmanını önce ikiye sonra dörde, sekize derken 16 eşit parça halinde kesiyoruz
*Hazırladığımız içi, yufkalara eşit şekilde dağıttıktan sonra sıkıca rulo şeklinde sarıyoruz
*Önce zeytinyağlı suya ardından galeta ununa buladığımız ruloları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz
*180 derecede önceden ısıttığımız fırında pembeleşinceye kadar 2025 dk pişiriyoruz
*Çıtır çıtır, sıcacık böreklerimiz hazır Eğer derin dondurucuda saklamak isterseniz, hazırladığınız ruloları galeta ununa bulamadan dondurabilirsiniz Şimdiden afiyet olsun?
*2 yufka
*1 su bardağı zeytinyağı
*4 kaşık un
*1 kaşık sirke
İç malzeme
*Peynir maydanoz ya da dereotu arzuya göre patatesli, kıymalı iç hazırlayabilirsiniz
Üstü için
*Galeta unu
*1 su bardağı su
*1 kaşık zeytinyağı
El Açması Gibi Sarma Rulo Börek Tarifi Yapılışı El açması börek tadında nefis bir o kadar çabuk hazırlanan müthiş bir börek tarifiyle karşınızdayım 2 adet yufkadan hepsi aynı boyda, doyurucu 16 adet börek elde ediyoruz Şimdi tarife geçiyorum
1
*1 su bardağı zeytinyağı, un ve sirkeyi derince bir kapta karıştırıyoruz
*İlk yufkayı seriyoruz, üzerine hazırladığımız karışımın bir kısmını fırça yardımıyla yayıyoruz
*Sonra ikinci yufkayı diğer yufkanın üzerine düzgünce yerleştiriyoruz, onunda üzerine karışımı sürüyoruz
*Oluşan yufka katmanını önce ikiye sonra dörde, sekize derken 16 eşit parça halinde kesiyoruz
*Hazırladığımız içi, yufkalara eşit şekilde dağıttıktan sonra sıkıca rulo şeklinde sarıyoruz
*Önce zeytinyağlı suya ardından galeta ununa buladığımız ruloları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz
*180 derecede önceden ısıttığımız fırında pembeleşinceye kadar 2025 dk pişiriyoruz
*Çıtır çıtır, sıcacık böreklerimiz hazır Eğer derin dondurucuda saklamak isterseniz, hazırladığınız ruloları galeta ununa bulamadan dondurabilirsiniz Şimdiden afiyet olsun?