iltasyazilim
FD Üye
El Açması Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı un
*2 tatlı kaşığı tuz
*Göz kararı su
*İç Harcı; Yarım kilo ıspanak ( siz isteğe göre farklı malzeme kullanabilirsiniz)
*1 kalıp peynir rendesi
El Açması Gül Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle un, su ve tuz ile hamuru ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz
*Yumurta büyüklüğünde 14 bezeye ayırıyoruz
*bezeleri tabak büyüklüğünde açık aralarını sıvı yağ ile yağlayıp yarım saat bekletiyoruz
*sonrasın elimiz ile çarşaf böreği şeklinde açıyoruz ve şekil veriyoruz
*En sonra fırına vermeden böreklerin üzerine biraz tereyağı koyuyoruz ve fırına veriyoruz
*Sıcaklık fırına göre değişebilir ben 250 derece fırında 30 dakika pişirdim sürekli kontrol edin ?
*AFİYET OLSUN
*
*4 su bardağı un
*2 tatlı kaşığı tuz
*Göz kararı su
*İç Harcı; Yarım kilo ıspanak ( siz isteğe göre farklı malzeme kullanabilirsiniz)
*1 kalıp peynir rendesi
El Açması Gül Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle un, su ve tuz ile hamuru ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz
*Yumurta büyüklüğünde 14 bezeye ayırıyoruz
*bezeleri tabak büyüklüğünde açık aralarını sıvı yağ ile yağlayıp yarım saat bekletiyoruz
*sonrasın elimiz ile çarşaf böreği şeklinde açıyoruz ve şekil veriyoruz
*En sonra fırına vermeden böreklerin üzerine biraz tereyağı koyuyoruz ve fırına veriyoruz
*Sıcaklık fırına göre değişebilir ben 250 derece fırında 30 dakika pişirdim sürekli kontrol edin ?
*AFİYET OLSUN
*