iltasyazilim
FD Üye
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 tane yumurta akı (sarısı üstüne)
*15 su bardağı süt
*1 su bardağı ılık su (maya çözelti için)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 tane yaş maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*23 yemek kaşığı un ( unu kendiniz ayarlayın ele yapışmayacak şekilde)
İçi için;
*1 kilo ıspanak
*2 tane orta boy soğan
*1 tatlı kaşığındanda az domates salçası (varla yok arası olsun lezzet katıcak güvenin bana)
*150 gram az tuzlu lor
*Tuz
*Karabiber
*Kekik
*Zerdeçal
*Pul biber
*Nane
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle mayayı şekeri ve ılık suyu bir kaseye alıp eritin
*Geniş bir kaba (ben tencerede yaptım) yumurta akını, sıvı yağı, ılık sütü, tuzu ve en son maya karışımını da ekleyin (ılıktan birazcık sıcak olsun ki soğursa hamur kabarmaz)
*En son unu ekleyin ve havalandıra havalandıra yoğurun ele yapışmayacak hamur elde edene kadar
*Yaptığınız hamurun üstünü kapatın 30 dk bekleyin kabarsın biz içimizi hazırlayana kadar kabarır
*Tencere veya tavada siz nasıl rahat ediyorsanız soğanları yemeklik doğrayalım
*4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim, üzerine tuzuda atalım ki çabuk kavrulsun
*Üzerine ıspanakları atın ve ıspanaklar söndüğünde salça ve baharatları atın karıştırın iyice ezer gibi tercihinize kalmış tabi
*En son ıspanaklar piştiğinde ocağın altını kapatın
*Soğuması için yayvan bir tabağa dökün
*Ispanaklar ılıdığında az tuzlu loru dökün, karıştırın ve bırakın
*Hamur olduğunda şekli size kalmış nasıl isterseniz yapın
*Üzerine yumurta sarısının içine bir iki damla sıvı yağ dökün daha rahat sürülür
*200 derece de 40 dakika fakat daha az sürede pişebilir dikkatli olun YAPANLARA ŞİMDİDEN AFİYET BAL ŞEKER OLSUN ?
(Zerdeçalı muhahkak ekleyin çok lezzetli olduğunu göreceksiniz hepsinden 1 çay kaşığı ekleyin)*?
*1 tane yumurta akı (sarısı üstüne)
*15 su bardağı süt
*1 su bardağı ılık su (maya çözelti için)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 tane yaş maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*23 yemek kaşığı un ( unu kendiniz ayarlayın ele yapışmayacak şekilde)
İçi için;
*1 kilo ıspanak
*2 tane orta boy soğan
*1 tatlı kaşığındanda az domates salçası (varla yok arası olsun lezzet katıcak güvenin bana)
*150 gram az tuzlu lor
*Tuz
*Karabiber
*Kekik
*Zerdeçal
*Pul biber
*Nane
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle mayayı şekeri ve ılık suyu bir kaseye alıp eritin
*Geniş bir kaba (ben tencerede yaptım) yumurta akını, sıvı yağı, ılık sütü, tuzu ve en son maya karışımını da ekleyin (ılıktan birazcık sıcak olsun ki soğursa hamur kabarmaz)
*En son unu ekleyin ve havalandıra havalandıra yoğurun ele yapışmayacak hamur elde edene kadar
*Yaptığınız hamurun üstünü kapatın 30 dk bekleyin kabarsın biz içimizi hazırlayana kadar kabarır
*Tencere veya tavada siz nasıl rahat ediyorsanız soğanları yemeklik doğrayalım
*4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim, üzerine tuzuda atalım ki çabuk kavrulsun
*Üzerine ıspanakları atın ve ıspanaklar söndüğünde salça ve baharatları atın karıştırın iyice ezer gibi tercihinize kalmış tabi
*En son ıspanaklar piştiğinde ocağın altını kapatın
*Soğuması için yayvan bir tabağa dökün
*Ispanaklar ılıdığında az tuzlu loru dökün, karıştırın ve bırakın
*Hamur olduğunda şekli size kalmış nasıl isterseniz yapın
*Üzerine yumurta sarısının içine bir iki damla sıvı yağ dökün daha rahat sürülür
*200 derece de 40 dakika fakat daha az sürede pişebilir dikkatli olun YAPANLARA ŞİMDİDEN AFİYET BAL ŞEKER OLSUN ?
(Zerdeçalı muhahkak ekleyin çok lezzetli olduğunu göreceksiniz hepsinden 1 çay kaşığı ekleyin)*?