iltasyazilim
FD Üye
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*4 su bardağı un
*1 5 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*1 çay kaşığı instant maya
*1 ,5 su bardağı ılık su
İç harcı için;
*1 kilo ıspanak
*1 5 yemek kaşığı salça
*Orta boy soğan
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı toz biber
*Tuz
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Kabın içerisine un tuz maya ve şeker atılır ve yavaş yavaş su dökülür ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar hamur yoğurulur Daha sonra yarım saat mayalanmaya bırakılır Hamur mayalanırken iç harcımız hazırlanır Soğan küçük küçük doğranır ve biraz kavrulur daha sonra salça ve toz biber katılır ardından doğranan ıspanaklar da katılır ve karıştırılır tuz ve karabiberi ekledikten sonra ıspanaklar suyunu çekene kadar pişirilir Mayalanan hamuru 4 e bölüyoruz ve elimizle pasta tabağı kadar büyüklükte açıp sıvı yağ sürüyoruz Diğerlerini bu şekilde yapıp üst üste koyuyoruz ve 15 dakika dinlendiriyoruz Hamur dinlendikten sonra hamurun altından yavaşca sündürerek incecik acıyoruz Bazı yerleri yırtılabilir önemli değil açtığımız hamuru ortadan kesiyoruz ve uç kısımlarına hamurun uzunluğu kadar iç harcımız dan koyup sarıyoruz ve tepsiye yuvarlak bir şekilde sararak koyuyoruz Tüm hamurları bu şekilde yapıyoruz Benim tepsim kareydi küçük oldu iki kere de yaptım Üzerine yumurta sarısı sürüp üstü kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun
*4 su bardağı un
*1 5 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
*1 çay kaşığı instant maya
*1 ,5 su bardağı ılık su
İç harcı için;
*1 kilo ıspanak
*1 5 yemek kaşığı salça
*Orta boy soğan
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı toz biber
*Tuz
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Kabın içerisine un tuz maya ve şeker atılır ve yavaş yavaş su dökülür ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar hamur yoğurulur Daha sonra yarım saat mayalanmaya bırakılır Hamur mayalanırken iç harcımız hazırlanır Soğan küçük küçük doğranır ve biraz kavrulur daha sonra salça ve toz biber katılır ardından doğranan ıspanaklar da katılır ve karıştırılır tuz ve karabiberi ekledikten sonra ıspanaklar suyunu çekene kadar pişirilir Mayalanan hamuru 4 e bölüyoruz ve elimizle pasta tabağı kadar büyüklükte açıp sıvı yağ sürüyoruz Diğerlerini bu şekilde yapıp üst üste koyuyoruz ve 15 dakika dinlendiriyoruz Hamur dinlendikten sonra hamurun altından yavaşca sündürerek incecik acıyoruz Bazı yerleri yırtılabilir önemli değil açtığımız hamuru ortadan kesiyoruz ve uç kısımlarına hamurun uzunluğu kadar iç harcımız dan koyup sarıyoruz ve tepsiye yuvarlak bir şekilde sararak koyuyoruz Tüm hamurları bu şekilde yapıyoruz Benim tepsim kareydi küçük oldu iki kere de yaptım Üzerine yumurta sarısı sürüp üstü kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun