iltasyazilim
FD Üye
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*2 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İç malzemesi;
*1 orta boy soğan
*1 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı tuz
*1* kg ıspanak
*Açmak için tereyağ
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Un ,su ve tuz karıştırılarak ele yapışmayan bir hamur elde edilir Bezeye ayrılır Oklava yardımıyla tabak büyüklüğünde açılır ve üzerleri yağlanarak dinlenmeye bırakılır Diğer taraftan soğan sıvı yağ ile kavrulur tuz ve salça eklenir Ardından haşlanmış ıspanak eklenir Soğumaya bırakılır Hamur temiz bir örtünün üzerinde kenarlarından çekerek açılır Arada yağlaybilirsiniz Ufak tefek yırtıklar olabilir çok önemsemeyin İç harçtan bir kenarına uzunlamasına koyulur Ve rulo yapılır Tepsiye dizilir kalan yağdan üzerine sürülür 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir
*2 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İç malzemesi;
*1 orta boy soğan
*1 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı tuz
*1* kg ıspanak
*Açmak için tereyağ
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Un ,su ve tuz karıştırılarak ele yapışmayan bir hamur elde edilir Bezeye ayrılır Oklava yardımıyla tabak büyüklüğünde açılır ve üzerleri yağlanarak dinlenmeye bırakılır Diğer taraftan soğan sıvı yağ ile kavrulur tuz ve salça eklenir Ardından haşlanmış ıspanak eklenir Soğumaya bırakılır Hamur temiz bir örtünün üzerinde kenarlarından çekerek açılır Arada yağlaybilirsiniz Ufak tefek yırtıklar olabilir çok önemsemeyin İç harçtan bir kenarına uzunlamasına koyulur Ve rulo yapılır Tepsiye dizilir kalan yağdan üzerine sürülür 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir