iltasyazilim
FD Üye
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg ıspanak
*2 orta boy soğan
*2 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*5 su bardağı un
*Su
*Sıvı yağ
*1 yemek kaşığı yoğurt
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurumuzu yapalım 5 su bardağı unu, tuzu ,1 yemek kaşığı sıvı yağı katıp suyumuzu yavaş yavaş ilave edip kulak memesi kıvamında hamurumuzu yapıp dinlenmeye bırakalım
Daha sonra ıspanakları güzelce yıkayıp doğruyoruz Bi büyük bi tencereye ıspanakları koyup 1 çay bardağı suyla ıspankları biraz dirilikleri azalana kadar ocakta haşlanmasını sağlıyalım Haşlanan ıspanakları süzgeç alıp sıcaklığı gittikten sonra sıkarak o yeşil suyu iyice çıkana kadar ıspankları sıkalım O sırada soğanları küp küp doğrayıp güzelce kavuralım Salçamızı de katip bi güzel de öyle soğanları kavuralım Haşlanan ıspankları da katıp bi 10 dk birlikte kavuralım altını kapattıktan sonra en son tuzumuzu ilave ediyoruz
Mandalina büyüklüğünde 9 beze olarak hamurumuzu ayırıyoruz Sonra ince bi hamur yaparak tepsiye yağlıp 3 kat sonra harcımızı katip bi 3 kat daha açıp bikere daha harcımızı katip en son 3 kat daha açıp böreğimizi bitirmiş oluyoruz
Böreğimizi kesip yoğurt ve sıvı yağı bi kapta karıştırıp böreğin üzerini bununla kaplıyoruz Üstüne çörek otu susam katılabilir fırına katip üstü kızarana kadar pişiyor Afiyet olsun
*1 kg ıspanak
*2 orta boy soğan
*2 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
*5 su bardağı un
*Su
*Sıvı yağ
*1 yemek kaşığı yoğurt
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurumuzu yapalım 5 su bardağı unu, tuzu ,1 yemek kaşığı sıvı yağı katıp suyumuzu yavaş yavaş ilave edip kulak memesi kıvamında hamurumuzu yapıp dinlenmeye bırakalım
Daha sonra ıspanakları güzelce yıkayıp doğruyoruz Bi büyük bi tencereye ıspanakları koyup 1 çay bardağı suyla ıspankları biraz dirilikleri azalana kadar ocakta haşlanmasını sağlıyalım Haşlanan ıspanakları süzgeç alıp sıcaklığı gittikten sonra sıkarak o yeşil suyu iyice çıkana kadar ıspankları sıkalım O sırada soğanları küp küp doğrayıp güzelce kavuralım Salçamızı de katip bi güzel de öyle soğanları kavuralım Haşlanan ıspankları da katıp bi 10 dk birlikte kavuralım altını kapattıktan sonra en son tuzumuzu ilave ediyoruz
Mandalina büyüklüğünde 9 beze olarak hamurumuzu ayırıyoruz Sonra ince bi hamur yaparak tepsiye yağlıp 3 kat sonra harcımızı katip bi 3 kat daha açıp bikere daha harcımızı katip en son 3 kat daha açıp böreğimizi bitirmiş oluyoruz
Böreğimizi kesip yoğurt ve sıvı yağı bi kapta karıştırıp böreğin üzerini bununla kaplıyoruz Üstüne çörek otu susam katılabilir fırına katip üstü kızarana kadar pişiyor Afiyet olsun