iltasyazilim
FD Üye
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*3 demet ıspanak
*3 adet kuru soğan
*2 adet pırasa
*50 gram izmir tulum
*2 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
Hamuru için;
*6 bardak (2 kere elenmiş) un
*1 buçuk tatlı kaşığı tuz
*2 bardak ılık su
*2 bardak zeytinyağı
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle bir Boşnak olarak söylemeliyim ki bu börek gerçekten enfes fakat bir o kadar da zahmetli hamurun incecik açılması çok önemli ! İlk olarak ıspanaklar pırasa ve soğanları incecik doğruyoruz, ama kavurma işlemi yapmıyoruz Daha sonra karabiber ve peynirini yağını ekleyip ağzı kapalı bir şekilde bekletiyoruz ( tuzunu hamurunu açtıktan sonra atmalıyız ki ıspanaklar ölmesin ) !!! Daha sonra bir kaba unumuzu eleyip tuzunu ekliyoruz ve ılık suyla yaklaşık 10 dakika boyunca sakız gibi olana dek yoğuruyoruz Daha sonra üzerini kapatıp 20 dakika dinlendiriyoruz Dinlenen hamuru ilk önce 2’ye 2 ‘ye böldüğümüz hamuru 6 eşit bezeye ayıralım Bezeleri 1 cm kalınlığında tabak boyutunda açıp arasına bolca zeytinyağı sürelim Toplam 12 adet beze açmış oluyoruz 10 dakika dinlendiriyoruz ki hamur yağı iyice çeksin açarken esneyebilsin Sonra iç harcın tuzunu atıp hamuru açmaya başlıyoruz Hamuru açacağımız yerin altına hamura yapılmayacak sofra bezi seriyoruz ve hamuru elimizle genişleterek ortası ince olacak şekilde kenarlarından çeke çeke açıyoruz ( Boşnak böreği açar gibi yırtmadan açıyoruz) iç harcını eşit miktarda dağıtıp çarşafın önünden tutup itiyoruz yuvarlıyoruz yani daha sonra kol böreklerimizi tepsiye dizip 180 dc 40 dakika pişiriyoruz Bu tariften 2 tepsi çıkıyor ben 1 tepsisini streçleyip buzluğa attım Sizde özel günlerinizde yada kendinizi şımartmak isterseniz deneyin mutlaka Harika bir el açması börek yapması emek istesede yemesi çok zevkli afiyet bal şeker olsun
*3 demet ıspanak
*3 adet kuru soğan
*2 adet pırasa
*50 gram izmir tulum
*2 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
Hamuru için;
*6 bardak (2 kere elenmiş) un
*1 buçuk tatlı kaşığı tuz
*2 bardak ılık su
*2 bardak zeytinyağı
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle bir Boşnak olarak söylemeliyim ki bu börek gerçekten enfes fakat bir o kadar da zahmetli hamurun incecik açılması çok önemli ! İlk olarak ıspanaklar pırasa ve soğanları incecik doğruyoruz, ama kavurma işlemi yapmıyoruz Daha sonra karabiber ve peynirini yağını ekleyip ağzı kapalı bir şekilde bekletiyoruz ( tuzunu hamurunu açtıktan sonra atmalıyız ki ıspanaklar ölmesin ) !!! Daha sonra bir kaba unumuzu eleyip tuzunu ekliyoruz ve ılık suyla yaklaşık 10 dakika boyunca sakız gibi olana dek yoğuruyoruz Daha sonra üzerini kapatıp 20 dakika dinlendiriyoruz Dinlenen hamuru ilk önce 2’ye 2 ‘ye böldüğümüz hamuru 6 eşit bezeye ayıralım Bezeleri 1 cm kalınlığında tabak boyutunda açıp arasına bolca zeytinyağı sürelim Toplam 12 adet beze açmış oluyoruz 10 dakika dinlendiriyoruz ki hamur yağı iyice çeksin açarken esneyebilsin Sonra iç harcın tuzunu atıp hamuru açmaya başlıyoruz Hamuru açacağımız yerin altına hamura yapılmayacak sofra bezi seriyoruz ve hamuru elimizle genişleterek ortası ince olacak şekilde kenarlarından çeke çeke açıyoruz ( Boşnak böreği açar gibi yırtmadan açıyoruz) iç harcını eşit miktarda dağıtıp çarşafın önünden tutup itiyoruz yuvarlıyoruz yani daha sonra kol böreklerimizi tepsiye dizip 180 dc 40 dakika pişiriyoruz Bu tariften 2 tepsi çıkıyor ben 1 tepsisini streçleyip buzluğa attım Sizde özel günlerinizde yada kendinizi şımartmak isterseniz deneyin mutlaka Harika bir el açması börek yapması emek istesede yemesi çok zevkli afiyet bal şeker olsun