iltasyazilim
FD Üye
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*1 çay bardağı ılık su
*1 çay bardağı ılık süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yumurta(sarısı üstüne)
*1 yemek kaşığı sirke
*44 5 su bardağı un
*Aralarına sürmek için bir kase sıvı yağ
İç harç için:
*Yarım kilo ıspanak
*1 adet ince doğranmış soğan
*1 su bardağı yağlı lor peyniri
*1’er çay kaşığı tuz, pulbiber, karabiber
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Önce içimizi hazırlayalım İki yöntem var Birincisi tuzla çiğ ıspanağı elimizde yoğurarak iyice öldürüp suyunu atıp tüm malzemeleri çiğden koymak Böyle hiç vitamin kalmadığını düşündüğüm için ben en azından suyunun bir kısmı içinde kalıyor diye kavurmayı tercih ediyorum Önce az yağda soğanı kavurup sonra ıspanakları ilave ediyoruz Yüksek ateşte hemen birkaç dakika içinde karıştırarak kavurunca çok su bırakmaya vakti olmuyor Yani ocakta çok tutmamamız gerek Ocaktan alıp soğutunca da peynir, tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz
Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp biraz cıvık bir hamur yoğurup 15 dakika dinlendirelim Avcumuzu dolduracak büyüklükte bezeler yapıp 5 dakika daha dinlendirelim Unlanmış tezgahta açıp yağladıktan sonra ortadan ikiye keselim Uzun kenarına iç koyup rulo saralım Sonra da iki ucundan tutup iki tarafı da içe doğru bükelim Ayırdığımız yumurta sarısını sürüp 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim
Afiyet olsun
*1 çay bardağı ılık su
*1 çay bardağı ılık süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yumurta(sarısı üstüne)
*1 yemek kaşığı sirke
*44 5 su bardağı un
*Aralarına sürmek için bir kase sıvı yağ
İç harç için:
*Yarım kilo ıspanak
*1 adet ince doğranmış soğan
*1 su bardağı yağlı lor peyniri
*1’er çay kaşığı tuz, pulbiber, karabiber
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Önce içimizi hazırlayalım İki yöntem var Birincisi tuzla çiğ ıspanağı elimizde yoğurarak iyice öldürüp suyunu atıp tüm malzemeleri çiğden koymak Böyle hiç vitamin kalmadığını düşündüğüm için ben en azından suyunun bir kısmı içinde kalıyor diye kavurmayı tercih ediyorum Önce az yağda soğanı kavurup sonra ıspanakları ilave ediyoruz Yüksek ateşte hemen birkaç dakika içinde karıştırarak kavurunca çok su bırakmaya vakti olmuyor Yani ocakta çok tutmamamız gerek Ocaktan alıp soğutunca da peynir, tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz
Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp biraz cıvık bir hamur yoğurup 15 dakika dinlendirelim Avcumuzu dolduracak büyüklükte bezeler yapıp 5 dakika daha dinlendirelim Unlanmış tezgahta açıp yağladıktan sonra ortadan ikiye keselim Uzun kenarına iç koyup rulo saralım Sonra da iki ucundan tutup iki tarafı da içe doğru bükelim Ayırdığımız yumurta sarısını sürüp 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim
Afiyet olsun