Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Ispanaklı Börek

El Açması Ispanaklı Börek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

*1 Adet yumurta
*2 Yemek kaşığı yoğurt
*2 Yemek kaşığı sirke
*Yarım su bardağı ayçiçek yağı
*1 Su bardağı ılık su
*Aldığı kadar un
*1 Çay kaşığı instant maya

İÇ MALZEMELER :


*750 gr Ispanak
*2 Adet kuru soğan
*2 Yemek kaşığı ayçiçek yağı
*Tuz
*250 gr beyaz peynir

Açmak için;


*1, 5 su bardağı un
*Yarım su bardağı nişasta

Arasına sürmek için;


*100 gr eritilmiş tereyağı
*1 çay bardağı ayçiçek yağı

Üzerine sürmek için;


*1 yumurta sarısı

El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Ispanakları bir kaç su yıkayıp iyice temizleyin Fazla suyunu süzdürün ve doğrayın
Kuru soğanları piyazlık doğrayın Tencereye sıvı yağı alıp kızdırın Doğradığınız kuru soğanları ilave edin ve hafifçe soteleyin Ispanakları da ekleyin ve suyunu çekene değin kavurun Tuzunu ilave edin ve ateşten indirip soğutun
Hamur için gerekli olan malzemeleri yoğurun 10 adet beze yapın
Bezelerden birini unlanmış zemine alın Önce merdane ile tabak büyüklüğünde açın Daha sonra oklava ile ara ara unlayarak (unnişasta karışımı ile) 40 45 cm ebatında açın
Tereyağıayçiçek yağı karışımından 2 yemek kaşığı yufkanın üzerine gezdirin Bir yumurta fırçası yardımıyla her yerini yağlayın
Kavrulmuş ıspanaklı harçtan üzerine serpiştirin Aralara beyaz peynir ufalayın Yufkayı gevşek bir şekilde rulo yapın Yağlanmış tepsiye spiral şekilde döşeyin
Diğer bezelerede aynı işlemi uygulayın Tepsinize göre fazla gelirse iki küçük tepsiye börek yapabilirsiniz
Kalan yağ karışımının içine yumurta sarısını koyup iyice çırpın Böreğin üzerine sürün
200 derece fansız fırında 25 – 30 dakika pişirin Afiyet olsun dostlar
 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,954Kullanıcılar
umutkya2941Son üye
Üst Alt