iltasyazilim
FD Üye
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 Adet yumurta
*2 Yemek kaşığı yoğurt
*2 Yemek kaşığı sirke
*Yarım su bardağı ayçiçek yağı
*1 Su bardağı ılık su
*Aldığı kadar un
*1 Çay kaşığı instant maya
İÇ MALZEMELER :
*750 gr Ispanak
*2 Adet kuru soğan
*2 Yemek kaşığı ayçiçek yağı
*Tuz
*250 gr beyaz peynir
Açmak için;
*1, 5 su bardağı un
*Yarım su bardağı nişasta
Arasına sürmek için;
*100 gr eritilmiş tereyağı
*1 çay bardağı ayçiçek yağı
Üzerine sürmek için;
*1 yumurta sarısı
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Ispanakları bir kaç su yıkayıp iyice temizleyin Fazla suyunu süzdürün ve doğrayın
Kuru soğanları piyazlık doğrayın Tencereye sıvı yağı alıp kızdırın Doğradığınız kuru soğanları ilave edin ve hafifçe soteleyin Ispanakları da ekleyin ve suyunu çekene değin kavurun Tuzunu ilave edin ve ateşten indirip soğutun
Hamur için gerekli olan malzemeleri yoğurun 10 adet beze yapın
Bezelerden birini unlanmış zemine alın Önce merdane ile tabak büyüklüğünde açın Daha sonra oklava ile ara ara unlayarak (unnişasta karışımı ile) 40 45 cm ebatında açın
Tereyağıayçiçek yağı karışımından 2 yemek kaşığı yufkanın üzerine gezdirin Bir yumurta fırçası yardımıyla her yerini yağlayın
Kavrulmuş ıspanaklı harçtan üzerine serpiştirin Aralara beyaz peynir ufalayın Yufkayı gevşek bir şekilde rulo yapın Yağlanmış tepsiye spiral şekilde döşeyin
Diğer bezelerede aynı işlemi uygulayın Tepsinize göre fazla gelirse iki küçük tepsiye börek yapabilirsiniz
Kalan yağ karışımının içine yumurta sarısını koyup iyice çırpın Böreğin üzerine sürün
200 derece fansız fırında 25 – 30 dakika pişirin Afiyet olsun dostlar
*1 Adet yumurta
*2 Yemek kaşığı yoğurt
*2 Yemek kaşığı sirke
*Yarım su bardağı ayçiçek yağı
*1 Su bardağı ılık su
*Aldığı kadar un
*1 Çay kaşığı instant maya
İÇ MALZEMELER :
*750 gr Ispanak
*2 Adet kuru soğan
*2 Yemek kaşığı ayçiçek yağı
*Tuz
*250 gr beyaz peynir
Açmak için;
*1, 5 su bardağı un
*Yarım su bardağı nişasta
Arasına sürmek için;
*100 gr eritilmiş tereyağı
*1 çay bardağı ayçiçek yağı
Üzerine sürmek için;
*1 yumurta sarısı
El Açması Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Ispanakları bir kaç su yıkayıp iyice temizleyin Fazla suyunu süzdürün ve doğrayın
Kuru soğanları piyazlık doğrayın Tencereye sıvı yağı alıp kızdırın Doğradığınız kuru soğanları ilave edin ve hafifçe soteleyin Ispanakları da ekleyin ve suyunu çekene değin kavurun Tuzunu ilave edin ve ateşten indirip soğutun
Hamur için gerekli olan malzemeleri yoğurun 10 adet beze yapın
Bezelerden birini unlanmış zemine alın Önce merdane ile tabak büyüklüğünde açın Daha sonra oklava ile ara ara unlayarak (unnişasta karışımı ile) 40 45 cm ebatında açın
Tereyağıayçiçek yağı karışımından 2 yemek kaşığı yufkanın üzerine gezdirin Bir yumurta fırçası yardımıyla her yerini yağlayın
Kavrulmuş ıspanaklı harçtan üzerine serpiştirin Aralara beyaz peynir ufalayın Yufkayı gevşek bir şekilde rulo yapın Yağlanmış tepsiye spiral şekilde döşeyin
Diğer bezelerede aynı işlemi uygulayın Tepsinize göre fazla gelirse iki küçük tepsiye börek yapabilirsiniz
Kalan yağ karışımının içine yumurta sarısını koyup iyice çırpın Böreğin üzerine sürün
200 derece fansız fırında 25 – 30 dakika pişirin Afiyet olsun dostlar