iltasyazilim
FD Üye
El Açması Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler HAMURU İÇİN;
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı su
*1 çay bardağı sut
*2 yumurta
*Kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
AÇMAK İÇİN;
*Buğday nişastası
İÇ HARCI İÇİN;
*Yarım kilo ıspanak
*2 tane kuru soğan
*1 tatlı kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 şu bardağı beyaz peynir
*Karabiber
*Kırmızı biber
ÜZERİ İÇİN
*2 yemek kaşığı tereyağı
El Açması Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Yapılışı İlk önce iç harcımızı hazırlıyoruz Soğanları küp şeklinde doğrayıp tavada kavuruyoruz Soğanları hafif karamelize olmaya başlayınca ıspanakları ekliyoruz Ispanakları güzelce kavurduktan sonra salçamızı tuz ve baharatları ekliyoruz Hamurumuz için ilk önce kabımıza sıvıları koyup karıştırıp un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi olana kadar yoğuruyoruz Hamur 10 dakika dinlendiriyoruz Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz Bu parçaları nişasta ile küçük olarak açıyoruz Hepsini açtıktan sonra açılan hamurları ikiye ayırıp onları da açıyoruz Yani iki yufka elde ediyoruz Tepsimizi tereyağı ile ağlıyoruz İlk hamuru koyup iç harcımızı her yerine yapıyoruz Üzerine diğer yufkamızı koyup üzerine erittiğimiz tereyağını sürüyoruz 200 fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun
NOT; Bu hamurun en önemli özelliği hamur da ELMA SİRKESİ olması Yarım çay bardağı kadar eklerseniz börek daha güzel olacaktır
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı su
*1 çay bardağı sut
*2 yumurta
*Kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
AÇMAK İÇİN;
*Buğday nişastası
İÇ HARCI İÇİN;
*Yarım kilo ıspanak
*2 tane kuru soğan
*1 tatlı kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 şu bardağı beyaz peynir
*Karabiber
*Kırmızı biber
ÜZERİ İÇİN
*2 yemek kaşığı tereyağı
El Açması Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Yapılışı İlk önce iç harcımızı hazırlıyoruz Soğanları küp şeklinde doğrayıp tavada kavuruyoruz Soğanları hafif karamelize olmaya başlayınca ıspanakları ekliyoruz Ispanakları güzelce kavurduktan sonra salçamızı tuz ve baharatları ekliyoruz Hamurumuz için ilk önce kabımıza sıvıları koyup karıştırıp un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi olana kadar yoğuruyoruz Hamur 10 dakika dinlendiriyoruz Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz Bu parçaları nişasta ile küçük olarak açıyoruz Hepsini açtıktan sonra açılan hamurları ikiye ayırıp onları da açıyoruz Yani iki yufka elde ediyoruz Tepsimizi tereyağı ile ağlıyoruz İlk hamuru koyup iç harcımızı her yerine yapıyoruz Üzerine diğer yufkamızı koyup üzerine erittiğimiz tereyağını sürüyoruz 200 fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun
NOT; Bu hamurun en önemli özelliği hamur da ELMA SİRKESİ olması Yarım çay bardağı kadar eklerseniz börek daha güzel olacaktır