iltasyazilim
FD Üye
El Açması Ispanaklı Ve Patatesli Börekler Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*5 – 5, 5 su bardağı un
*2 su bardağı ılık su
*2 tatlı kaşığı tuz
*Zeytinyağı veya sıvı yağ (Katları yağlamak için Ben zeytinyağı kullandım Böreklerim daha çıtır oldu)
*İsteğe göre artırılabilir
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*Susam
Ispanaklı harç için;
*Yarım kg ıspanak
*1 adet kuru soğan
*Sıvı yağ (göz kararı)
*1, 5 yemek kaşığı salça
*Tuz, karabiber, pul biber
*Peynir (evde ne varsa)
Patatesli harç için;
*3 adet orta boy patates (rendelenmiş)
*Kuru soğan (Diğer harçtaki soğandan eklenebilir)
*Tuz, karabiber, pul biber
El Açması Ispanaklı Ve Patatesli Börekler Tarifi Yapılışı Öncelikle işe iç malzemeleri hazırlamakla başlayalım Ispanakları güzelce yıkayalım ve yemeklik doğrayalım Daha sonra kaynamış sıcak suya atıp 2 dk bekletelim Süzelim ve suyunu sıkalım Soğanı küp küp doğrayalım, birazını diğer harca ayıralım Tavaya biraz yağ döküp soğanları kavuralım Salça ve baharatları ekleyip üzerine ıspanakları ilave edelim ve karıştıralım 34 dk pişirelim Soğumaya alalım
Patateslerin kabuğunu soyup yıkayalım ve bir kaba rendeleyelim Ayırdığımız soğanı, baharatları da ekleyip karıştıralım
Hamur için malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuralım ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim Bezelere ayıralım Her bezeyi oklava yardımıyla açtıktan sonra yağlayıp üst üste kapatalım Daha sonra açtığımız yumağın birini elimizle kenarlardan çekerek yırtmadan açabildigimiz kadar açalım Harcımızı koyup rulo şeklinde saralım ve dolayıp gül şekli verelim Tüm hamura aynı işlemi uygulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizelim Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekleyelim Önceden ısınmış 180° fırında pişirelim Afiyet olsun
*5 – 5, 5 su bardağı un
*2 su bardağı ılık su
*2 tatlı kaşığı tuz
*Zeytinyağı veya sıvı yağ (Katları yağlamak için Ben zeytinyağı kullandım Böreklerim daha çıtır oldu)
*İsteğe göre artırılabilir
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*Susam
Ispanaklı harç için;
*Yarım kg ıspanak
*1 adet kuru soğan
*Sıvı yağ (göz kararı)
*1, 5 yemek kaşığı salça
*Tuz, karabiber, pul biber
*Peynir (evde ne varsa)
Patatesli harç için;
*3 adet orta boy patates (rendelenmiş)
*Kuru soğan (Diğer harçtaki soğandan eklenebilir)
*Tuz, karabiber, pul biber
El Açması Ispanaklı Ve Patatesli Börekler Tarifi Yapılışı Öncelikle işe iç malzemeleri hazırlamakla başlayalım Ispanakları güzelce yıkayalım ve yemeklik doğrayalım Daha sonra kaynamış sıcak suya atıp 2 dk bekletelim Süzelim ve suyunu sıkalım Soğanı küp küp doğrayalım, birazını diğer harca ayıralım Tavaya biraz yağ döküp soğanları kavuralım Salça ve baharatları ekleyip üzerine ıspanakları ilave edelim ve karıştıralım 34 dk pişirelim Soğumaya alalım
Patateslerin kabuğunu soyup yıkayalım ve bir kaba rendeleyelim Ayırdığımız soğanı, baharatları da ekleyip karıştıralım
Hamur için malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuralım ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim Bezelere ayıralım Her bezeyi oklava yardımıyla açtıktan sonra yağlayıp üst üste kapatalım Daha sonra açtığımız yumağın birini elimizle kenarlardan çekerek yırtmadan açabildigimiz kadar açalım Harcımızı koyup rulo şeklinde saralım ve dolayıp gül şekli verelim Tüm hamura aynı işlemi uygulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizelim Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekleyelim Önceden ısınmış 180° fırında pişirelim Afiyet olsun