iltasyazilim
FD Üye
El Açması Kıymalı Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*2 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı kadar)
*1 yemek kaşığı sirke
İç harcı için;
*750 g ıspanak
*250 g kıyma
*1 adet soğan
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
Üstü için;
*Yumurta sarısı
*Sıvı yağ
Aralarını yağlamak içi,
*Sıvı yağ
El Açması Kıymalı Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Kış aylarının vazgeçilmezi ıspanaklı börek Önce bir kaba hamur malzemesini ekleyip sert olmayan bir hamur yoğuralım Dinlenmeye bırakalım Ardından kıymamızı bir tencereye alıp kavuralım Doğranmış soğanımızıda ekleyelim Kavrulan malzemenin içine doğradığımız ıspanakları ve baharatıda ekleyip kavurmaya devam edelim Ispanaklar dolunca harcımız hazır Dinlenen hamuru 7 eşit parçaya bölelim Her bezemizi yufka kalınlığında açalım Yağlanmış tepsiye 2 katada bir yufka arasına harcımızı paylaştıralım ve hamur yufka aralarına bir yemek kaşığı kadar yağlayalım Son kata geldiğimizde bir kasede yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı kadar yağımızı karıştırıp böreğin en üst katına sürelim, dilimleyelim Fırına verelim Üstü kızarınca çıkarıp servise hazır hale getirelim
*2 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı kadar)
*1 yemek kaşığı sirke
İç harcı için;
*750 g ıspanak
*250 g kıyma
*1 adet soğan
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
Üstü için;
*Yumurta sarısı
*Sıvı yağ
Aralarını yağlamak içi,
*Sıvı yağ
El Açması Kıymalı Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Kış aylarının vazgeçilmezi ıspanaklı börek Önce bir kaba hamur malzemesini ekleyip sert olmayan bir hamur yoğuralım Dinlenmeye bırakalım Ardından kıymamızı bir tencereye alıp kavuralım Doğranmış soğanımızıda ekleyelim Kavrulan malzemenin içine doğradığımız ıspanakları ve baharatıda ekleyip kavurmaya devam edelim Ispanaklar dolunca harcımız hazır Dinlenen hamuru 7 eşit parçaya bölelim Her bezemizi yufka kalınlığında açalım Yağlanmış tepsiye 2 katada bir yufka arasına harcımızı paylaştıralım ve hamur yufka aralarına bir yemek kaşığı kadar yağlayalım Son kata geldiğimizde bir kasede yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı kadar yağımızı karıştırıp böreğin en üst katına sürelim, dilimleyelim Fırına verelim Üstü kızarınca çıkarıp servise hazır hale getirelim