iltasyazilim
FD Üye
El Açması Nefis Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 kg dan 1*bardak eksik un
*1 çay kaşığı kuru maya
*Tuz
*Ilık su
Bezeleri açmak için;
*Sıvı yağ
İç harcı için;
*5 adet Haşlanmış patates
*3 adet Soğan
*Karabiber
*Toz kırmızıbiber
*Tuz
Sosu için;
*1 su bardağı yoğurt
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
El Açması Nefis Börek Tarifi Yapılışı Unu derin bir yoğurma kabına alıyoruz Ortasını havuz şeklinde açıyoruz Mayayı ve tuzunu ekliyoruz Su ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz İyice yoğuruyoruz Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz Üzerini temiz bir bezle yada poşetle kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz Mayalanan hamuru bezelere ayırıp servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz Açtığımız her bezeyi yağlayıp 20 dk dinlendiriyoruz Dinlendirdiğimiz bezelerin ilkini alıp açmaya başlıyoruz YouTube kanalım mavilimutfak tan videolu olarak izleyebilirsiniz Açtığımız yufkaya iç harçtan serpiştiriyoruz Orta kısmına harç koymuyoruz ki yufka yırtılmasın Harcı ekledikten sonra biraz da sıvı yağ serpiştiriyoruz çarşafın iki ucundan tutup yufkanın sarılmasını sağlıyoruz Tepsiye yerleştiriyoruz üzerine hazırladığımız sostan sürüp önceden ısıtılmış fırında üzerine kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun
Detaylı ve videolu anlatım için profilimdeki dünya linkine tıklayarak kanalıma ulaşabilirsiniz
*1 kg dan 1*bardak eksik un
*1 çay kaşığı kuru maya
*Tuz
*Ilık su
Bezeleri açmak için;
*Sıvı yağ
İç harcı için;
*5 adet Haşlanmış patates
*3 adet Soğan
*Karabiber
*Toz kırmızıbiber
*Tuz
Sosu için;
*1 su bardağı yoğurt
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
El Açması Nefis Börek Tarifi Yapılışı Unu derin bir yoğurma kabına alıyoruz Ortasını havuz şeklinde açıyoruz Mayayı ve tuzunu ekliyoruz Su ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz İyice yoğuruyoruz Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz Üzerini temiz bir bezle yada poşetle kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz Mayalanan hamuru bezelere ayırıp servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz Açtığımız her bezeyi yağlayıp 20 dk dinlendiriyoruz Dinlendirdiğimiz bezelerin ilkini alıp açmaya başlıyoruz YouTube kanalım mavilimutfak tan videolu olarak izleyebilirsiniz Açtığımız yufkaya iç harçtan serpiştiriyoruz Orta kısmına harç koymuyoruz ki yufka yırtılmasın Harcı ekledikten sonra biraz da sıvı yağ serpiştiriyoruz çarşafın iki ucundan tutup yufkanın sarılmasını sağlıyoruz Tepsiye yerleştiriyoruz üzerine hazırladığımız sostan sürüp önceden ısıtılmış fırında üzerine kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun
Detaylı ve videolu anlatım için profilimdeki dünya linkine tıklayarak kanalıma ulaşabilirsiniz