iltasyazilim
FD Üye
El Açması Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*Tuz
*Aldığı kadar un
Ara katları için;
*Nişasta
İç malzemesi;
*34 parça peynir
*Yarım demet maydanoz
Üzeri için;
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı tereyağı
El Açması Peynirli Börek Tarifi Yapılışı Un hariç tüm malzemeleri derin bir kapta ekleyerek yavaş yavaş yoğurun
Hamurun kulak memesi kıvamında yumuşak olması gerekiyor
Daha sonra üzerine örtü kapatıp dinlendirin
Peynirleri rendeleyin ve maydanozları ufak ufak doğrayın
Hamuru 3 bezeye ayırın her bir bezeden 7 tane top çıkarın ve toplam da 21 hamur olacak
Hamurları tek tek tabak büyüklüğünde 7 kat açın ve aralarına nişasta sürün
En son merdaneyle açın tepsiye serin
Eğer çok büyük gelirse kenarını kesin
Peynirli harcın içine serin aralarına peynirli harcı koyun
Yarısını ayırıp ikinci katına koyun
Son 2 katıda böyle açarak devam edin
En üst katı börek şeklinde bıçakla kesin
Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağını karıştırıp fırçayla her tarafına gelecek şekilde sürün
180 derece de önceden ısıtılmış fırına atıp kızartın Afiyet olsun
*1 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*Tuz
*Aldığı kadar un
Ara katları için;
*Nişasta
İç malzemesi;
*34 parça peynir
*Yarım demet maydanoz
Üzeri için;
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı tereyağı
El Açması Peynirli Börek Tarifi Yapılışı Un hariç tüm malzemeleri derin bir kapta ekleyerek yavaş yavaş yoğurun
Hamurun kulak memesi kıvamında yumuşak olması gerekiyor
Daha sonra üzerine örtü kapatıp dinlendirin
Peynirleri rendeleyin ve maydanozları ufak ufak doğrayın
Hamuru 3 bezeye ayırın her bir bezeden 7 tane top çıkarın ve toplam da 21 hamur olacak
Hamurları tek tek tabak büyüklüğünde 7 kat açın ve aralarına nişasta sürün
En son merdaneyle açın tepsiye serin
Eğer çok büyük gelirse kenarını kesin
Peynirli harcın içine serin aralarına peynirli harcı koyun
Yarısını ayırıp ikinci katına koyun
Son 2 katıda böyle açarak devam edin
En üst katı börek şeklinde bıçakla kesin
Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağını karıştırıp fırçayla her tarafına gelecek şekilde sürün
180 derece de önceden ısıtılmış fırına atıp kızartın Afiyet olsun