iltasyazilim
FD Üye
El Açması Peynirli Kat Kat Lezzet (Peynirli Börek) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo un
*2 kaşık sirke
*1 kaşık sıvı yağ
*Tuz
*Su
İçine;
*Peynir, maydanoz
Arasına sürmek için;
*Yarım paket margarin
*Yarım bardak sıvı yağ
El Açması Peynirli Kat Kat Lezzet (Peynirli Börek) Tarifi Yapılışı
1
*Un, tuz, 2 kaşık sıvı yağ, sirke, suyla kulak memesi kıvamında bir hamur yapalım
*Hamur dinlenirken iç malzemesini hazırlayalım
*Peynir ve maydanozu karıştıralım
*Hamur ikiye bölelim iki parçadan 10 ar beze yapalım yani toplam 20 adet önce 10 taneyi pasta tabağı büyüklüğünde açalım
*Erittiğimiz margarinle sıvı yağ karıştırıp arasına sürelim
*10 10 iki parça elde ettik önce birini elimizle hafif hafif bastırıp çekerek tepsi büyüklüğünde açalım
*Arasına peynirini bırakıp eşit yayalım
*Diğer 10 luyu açıp üzerine bırakalım kalan yağı üzerine sürelim
*Birkaç yerinden bıçakla delip pişerken içi hava alsın
*180 derecede önceden ısıtılmış fırına sürelim 4550 dakika pişirilir
*Fırınınıza göre değişir kontrollü olun ılık servis edelim
Afiyet şifa olsun
*1 kilo un
*2 kaşık sirke
*1 kaşık sıvı yağ
*Tuz
*Su
İçine;
*Peynir, maydanoz
Arasına sürmek için;
*Yarım paket margarin
*Yarım bardak sıvı yağ
El Açması Peynirli Kat Kat Lezzet (Peynirli Börek) Tarifi Yapılışı
1
*Un, tuz, 2 kaşık sıvı yağ, sirke, suyla kulak memesi kıvamında bir hamur yapalım
*Hamur dinlenirken iç malzemesini hazırlayalım
*Peynir ve maydanozu karıştıralım
*Hamur ikiye bölelim iki parçadan 10 ar beze yapalım yani toplam 20 adet önce 10 taneyi pasta tabağı büyüklüğünde açalım
*Erittiğimiz margarinle sıvı yağ karıştırıp arasına sürelim
*10 10 iki parça elde ettik önce birini elimizle hafif hafif bastırıp çekerek tepsi büyüklüğünde açalım
*Arasına peynirini bırakıp eşit yayalım
*Diğer 10 luyu açıp üzerine bırakalım kalan yağı üzerine sürelim
*Birkaç yerinden bıçakla delip pişerken içi hava alsın
*180 derecede önceden ısıtılmış fırına sürelim 4550 dakika pişirilir
*Fırınınıza göre değişir kontrollü olun ılık servis edelim
Afiyet şifa olsun