iltasyazilim
FD Üye
El Açması Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*500 gr un
*Tuz
İç için;
*1 demet pırasa
*1 yemek kaşığı salça
*100 gr beyaz peynir
*Tuz
Üstü için;
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 tatlı kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı sıvı yağ
El Açması Pırasalı Börek Tarifi Yapılışı
1
*Pırasalar ince ince doğranır
*Bir tavada 1 kaşık salça kavrulur
*Doğranmış olan pırasalar da eklenir tavaya ve biraz daha kavrulur Bu arada peyniri de rendeleyelim
*Kavurduğumuz pırasalar soğurken biz de hamurumuzu yoğuralım*?
*Un, tuz, yağ ve biraz sulandırılmış yoğurt bir kapta karıştırılır ve hamur haline getirilir
*Hamurun çok sert olmamasına dikkat edelim, açması zor oluyor
*Kulak memesi kıvamında olursa iyi olur
*Bu yüzden unun tamamını birden değil de azar azar dökersek daha iyi olur ?
*Yoğurduğumuz hamuru ceviz büyüklüğünde 16 parçaya bölelim
*Parçaları 4 er 4 er açacağız ilk 4 parçayı çay tabağı büyüklüğünde elimizle açalım ve üst üste koyalım
*Üst üste koyduğumuz hamuru oklava (ya da merdane) yardımıyla açalım
*Büyüklüğünü tepsinize göre ayarlayın
*İlk açtığımız hamuru dibini yağladığımız tepsiye koyalım
*Hazırladığımız harcı yayalım, hamurun üstüne Rendelediğimiz peynirden de ekleyelim
*Aynı işlemleri hamur bitene kadar tekrarlayalım
*Son açmayı hamurun üstüne koyunca fırını 200 dereceye açalım, ısınsın
*Böreğin üstü için yoğurt, salça, tuz ve biraz yağ karıştıralım ve onun böreğin üstüne sürelim
*İsteğe bağlı olarak çörek otu koyabilirsiniz
*Yaklaşık yarım saatte pişiyor Ara ara kontrol edersiniz
*Umarım anlatımda bir şeyleri unutmamışımdır
*Şimdiden afiyet olsun ???
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*500 gr un
*Tuz
İç için;
*1 demet pırasa
*1 yemek kaşığı salça
*100 gr beyaz peynir
*Tuz
Üstü için;
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 tatlı kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı sıvı yağ
El Açması Pırasalı Börek Tarifi Yapılışı
1
*Pırasalar ince ince doğranır
*Bir tavada 1 kaşık salça kavrulur
*Doğranmış olan pırasalar da eklenir tavaya ve biraz daha kavrulur Bu arada peyniri de rendeleyelim
*Kavurduğumuz pırasalar soğurken biz de hamurumuzu yoğuralım*?
*Un, tuz, yağ ve biraz sulandırılmış yoğurt bir kapta karıştırılır ve hamur haline getirilir
*Hamurun çok sert olmamasına dikkat edelim, açması zor oluyor
*Kulak memesi kıvamında olursa iyi olur
*Bu yüzden unun tamamını birden değil de azar azar dökersek daha iyi olur ?
*Yoğurduğumuz hamuru ceviz büyüklüğünde 16 parçaya bölelim
*Parçaları 4 er 4 er açacağız ilk 4 parçayı çay tabağı büyüklüğünde elimizle açalım ve üst üste koyalım
*Üst üste koyduğumuz hamuru oklava (ya da merdane) yardımıyla açalım
*Büyüklüğünü tepsinize göre ayarlayın
*İlk açtığımız hamuru dibini yağladığımız tepsiye koyalım
*Hazırladığımız harcı yayalım, hamurun üstüne Rendelediğimiz peynirden de ekleyelim
*Aynı işlemleri hamur bitene kadar tekrarlayalım
*Son açmayı hamurun üstüne koyunca fırını 200 dereceye açalım, ısınsın
*Böreğin üstü için yoğurt, salça, tuz ve biraz yağ karıştıralım ve onun böreğin üstüne sürelim
*İsteğe bağlı olarak çörek otu koyabilirsiniz
*Yaklaşık yarım saatte pişiyor Ara ara kontrol edersiniz
*Umarım anlatımda bir şeyleri unutmamışımdır
*Şimdiden afiyet olsun ???