iltasyazilim
FD Üye
El Açması Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için
*4 su bardağı un
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı tuz
*Su
İç harç
*Yarım kilo pırasa
*Karabiber
*Tatlı toz biber
*Tuz
*Sıvıyağ
*Ara katlara ve en üste sürmek için 125 gr eritilmiş tereyağ
El Açması Pırasalı Börek Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle tavaya sıvı yağ ekliyoruz
*Isınan yağımıza doğradığımız pırasaları ekleyip kavuruyoruz
*Ardından baharatları ekleyip altını kapatıyoruz
*Bir kenarda soğumaya bırakıyoruz
*Diğer tarafta hamur için un hariç malzemeleri karıştırıp yavaş yavaş un ekliyoruz
*Unun kalitesine göre daha az da alabilir
*Hazırlanan hamuru 10 bezeye bölüp buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz
*Dinlenen hamurun ilk bezesini tezgahımızda servis tabağı büyüklüğünde açıp erittiğimiz tereyağından biraz sürüp bir kenara alalım
*Aynı şekilde 5 kat olana kadar işlemi tekrar edelim
*En üst kata gelince hamurumuzu tezgahımızın üzerine tekrar alıp tepsimizi göre açalım tepsiye alıp iç harcımızı yayalım
*Diğer 5 bezeyi de aynı şekilde açıp böreğimizin üstüne yayalım dilimleyip erittiğimiz tereyağını her yerine gelecek şekilde sürelim
*Önceden ısıttığımız 200 derece fırına verelim Afiyet olsun
*
*4 su bardağı un
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı tuz
*Su
İç harç
*Yarım kilo pırasa
*Karabiber
*Tatlı toz biber
*Tuz
*Sıvıyağ
*Ara katlara ve en üste sürmek için 125 gr eritilmiş tereyağ
El Açması Pırasalı Börek Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle tavaya sıvı yağ ekliyoruz
*Isınan yağımıza doğradığımız pırasaları ekleyip kavuruyoruz
*Ardından baharatları ekleyip altını kapatıyoruz
*Bir kenarda soğumaya bırakıyoruz
*Diğer tarafta hamur için un hariç malzemeleri karıştırıp yavaş yavaş un ekliyoruz
*Unun kalitesine göre daha az da alabilir
*Hazırlanan hamuru 10 bezeye bölüp buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz
*Dinlenen hamurun ilk bezesini tezgahımızda servis tabağı büyüklüğünde açıp erittiğimiz tereyağından biraz sürüp bir kenara alalım
*Aynı şekilde 5 kat olana kadar işlemi tekrar edelim
*En üst kata gelince hamurumuzu tezgahımızın üzerine tekrar alıp tepsimizi göre açalım tepsiye alıp iç harcımızı yayalım
*Diğer 5 bezeyi de aynı şekilde açıp böreğimizin üstüne yayalım dilimleyip erittiğimiz tereyağını her yerine gelecek şekilde sürelim
*Önceden ısıttığımız 200 derece fırına verelim Afiyet olsun
*