Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Porsiyonluk Börek

El Açması Porsiyonluk Börek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
El Açması Porsiyonluk Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*1 kg dan biraz fazla un
*Ilık su
*Tuz

Açmak için;


*Sıvıyağ

İç harcı için;


*Soğan
*Patates
*Karabiber
*Tuz

Üzeri için;


*1 kase yoğurt
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı su

El Açması Porsiyonluk Börek Tarifi Yapılışı Tarifin detaylı ve videolu anlatımı youtube kanalım mavilimutfak ta yayında Profilimdeki dünya linkinde sizi bekliyorum
Unu derin bir yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açıyoruz Unun üzerine tuzunu da ekleyip ilik su ekleyerek hamuru yoğurmaya başlıyoruz Kulak memesi yumuşaklığında ele çok yapışmayan bir hamur elde ediyoruz
Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz Her bir bezeyi küçük pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz üzerlerini yağlayip 20 dakika kadar dinlendiriyoruz Bu böreğin püf noktası iki tane arkadaşlar
1 Hamuru dinlendirmek
2 Bezeleri açarken yağlamak bu ikisine dikkat edersek Allahın izniyle bir sorun yaşamıyoruz Dinlendirdiğimiz bezeleri resimlerde görüldüğü gibi açmaya başlıyoruz Ben bu böreği yapınca her turlu içten yapıyorum hepsi de çok seviliyor Ama en çok sevileni patatesli iç Tadı kıymalı gibi oluyor Malum fiyatlar böyleyken kıymadan börek yapmak nerdeee :( Patatesli harcın herşeyi çiğden oluyor Çok ince doğramaya dikkat ediyoruz Rendeleme yapmıyoruz sulanmasınlar diye Açıp hazırladığımız her bezenin üzerine yoğurtlu harçtan sürüp fırına veriyoruz Üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt