iltasyazilim
FD Üye
El Açması Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı ılık su
*4 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İç Harcı:
*Peynirli
*Kıymalı
*Patatesli
*Ispanaklı
*Pırasalı
Arasına ve üzerine;
*Sıvıyağ
El Açması Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı Hamuru tutun bir kenarda dinlensin
Yarım saat sonra 3 parçaya bölün Her bezeyi servis tabağı çapında açıp sıvı yağla yağlayıp üst üste dinlenmeye bırakın
Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayın
Yağlayıp kenarda beklettiğimiz hamurlardan bir tanesini alın ve sofra bezi üzerinde elle çekerek masa boyutunda açın Biraz sıvı yağ gezdirin ve malzemeyi hamurun kenarlarına koyup rulo şeklinde çeke çeke sarın
İşlem bitince böreğin bir yerini koparın ve birkaç kez rulo yapıp istediğiniz boyuta gelince hamuru koparın Bütün hamur bitene kadar böreği böyle hazırlayın
Yağladığınız tepsiye dizin ve bütün hamurlar bitene kadar bu işlemi tamamlayın Üzerine sıvı yağ sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin
*4 su bardağı ılık su
*4 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un
İç Harcı:
*Peynirli
*Kıymalı
*Patatesli
*Ispanaklı
*Pırasalı
Arasına ve üzerine;
*Sıvıyağ
El Açması Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı Hamuru tutun bir kenarda dinlensin
Yarım saat sonra 3 parçaya bölün Her bezeyi servis tabağı çapında açıp sıvı yağla yağlayıp üst üste dinlenmeye bırakın
Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayın
Yağlayıp kenarda beklettiğimiz hamurlardan bir tanesini alın ve sofra bezi üzerinde elle çekerek masa boyutunda açın Biraz sıvı yağ gezdirin ve malzemeyi hamurun kenarlarına koyup rulo şeklinde çeke çeke sarın
İşlem bitince böreğin bir yerini koparın ve birkaç kez rulo yapıp istediğiniz boyuta gelince hamuru koparın Bütün hamur bitene kadar böreği böyle hazırlayın
Yağladığınız tepsiye dizin ve bütün hamurlar bitene kadar bu işlemi tamamlayın Üzerine sıvı yağ sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin