Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

El Açması Porsiyonluk Çarşaf Böreği

El Açması Porsiyonluk Çarşaf Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
El Açması Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*4 su bardağı ılık su
*4 çay kaşığı tuz
*Aldığı kadar un

İç Harcı:


*Peynirli
*Kıymalı
*Patatesli
*Ispanaklı
*Pırasalı

Arasına ve üzerine;


*Sıvıyağ

El Açması Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı Hamuru tutun bir kenarda dinlensin
Yarım saat sonra 3 parçaya bölün Her bezeyi servis tabağı çapında açıp sıvı yağla yağlayıp üst üste dinlenmeye bırakın
Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayın
Yağlayıp kenarda beklettiğimiz hamurlardan bir tanesini alın ve sofra bezi üzerinde elle çekerek masa boyutunda açın Biraz sıvı yağ gezdirin ve malzemeyi hamurun kenarlarına koyup rulo şeklinde çeke çeke sarın
İşlem bitince böreğin bir yerini koparın ve birkaç kez rulo yapıp istediğiniz boyuta gelince hamuru koparın Bütün hamur bitene kadar böreği böyle hazırlayın
Yağladığınız tepsiye dizin ve bütün hamurlar bitene kadar bu işlemi tamamlayın Üzerine sıvı yağ sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin
 

Similar threads

Boşnak Böreği (Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *800 ml su *4 çay kaşığı tuz *Aldığı kadar un İçine; *Hangi malzeme ile isterseniz Üzerine; *Sıvıyağ Boşnak Böreği (Çıtır Çıtır) Tarifi Yapılışı Hamuru tutun bir kenarda dinlensin Yarım saat sonra 3 parçaya bölün...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler *3 bardak un *1 bardak ılık su *1 tatlı kaşığı tuz *Harcı isteğe bağlı *Ben havuç, kabak ve patlıcan rendeleyip soğanla birlikte pişirdim Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurumuzu yapalım, ölçüyü istediğiniz kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler *6 su bardağı un *2 5 su bardağı ılık su *1 tatlı kaşığı tuz *İsteğe bağlı iç malzeme ben ıspanaklı ve peynirli yaptım Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı İlk önce hamuru yoğuralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur olsun, sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Tek Porsiyonluk Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler *1 tatlı kaşığı kuru pakmaya *Tuz *Yarım kilo un *Su Üzerine sürmek için; *Sıvı yağ Üzeri için; *Yumurta sarısı Çörek iç için; *Patates kavurdum sizler istediğiniz harcı kullanabilirsiniz Tek Porsiyonluk Çarşaf Böreği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Çarşaf Böreği (El Açması) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için ; *1 su bardağı ılık süt *1 çay bardağı ılık su *1 tatlı kaşığı tuz *1 tatlı kaşığı şeker *1 paket yaş maya *Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ *Alabildiği kadar un İç harcı için ; *Ispanak (Ben sade ıspanak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt