iltasyazilim
FD Üye
El Açması Sade Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı tuz
*6 su bardağı un (Az gelirse ekleyin)
Arasını yağlamak için
*Eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karışımı
Üzeri için
*1 kaşık yoğurt ve eritilmiş tereyağ
Açmak için
*Yarı yarıya un, nişasta karışımı
El Açması Sade Börek Tarifi Yapılışı
1
*Hamur malzemeleri karıştırılır, iyice yoğurulur
*1213 beze yapılır
*Üzeri örtülüp 1 saat dinlendirilir
*Dinlenen bezeler tek tek incecik açılır ( Hamur çok kolay açılıyor, sakın korkmayın )
*Üzerlerine 3’er kaşık yağ dökülür, hamurun her yerine yayılır (İsterseniz arasına istediğiniz bir iç malzemesini de koyabilirsiniz
*Ben sade yaptım
*Üzerine şeker serperek servis ettim )
*Daha sonra güzelce rulo yapılıp sarılır
*Tepsiye konur
*Üzerine 1 kaşık yoğurt ve 5 yemek kaşığı yağdan oluşan karışım sürülür
*Üzeri kızarıncaya kadar 180 derecede pişirilir (Büyük boy bir tepsi kullanın Çok sıkı rulo yapmayın ) Afiyet olsun
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı tuz
*6 su bardağı un (Az gelirse ekleyin)
Arasını yağlamak için
*Eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karışımı
Üzeri için
*1 kaşık yoğurt ve eritilmiş tereyağ
Açmak için
*Yarı yarıya un, nişasta karışımı
El Açması Sade Börek Tarifi Yapılışı
1
*Hamur malzemeleri karıştırılır, iyice yoğurulur
*1213 beze yapılır
*Üzeri örtülüp 1 saat dinlendirilir
*Dinlenen bezeler tek tek incecik açılır ( Hamur çok kolay açılıyor, sakın korkmayın )
*Üzerlerine 3’er kaşık yağ dökülür, hamurun her yerine yayılır (İsterseniz arasına istediğiniz bir iç malzemesini de koyabilirsiniz
*Ben sade yaptım
*Üzerine şeker serperek servis ettim )
*Daha sonra güzelce rulo yapılıp sarılır
*Tepsiye konur
*Üzerine 1 kaşık yoğurt ve 5 yemek kaşığı yağdan oluşan karışım sürülür
*Üzeri kızarıncaya kadar 180 derecede pişirilir (Büyük boy bir tepsi kullanın Çok sıkı rulo yapmayın ) Afiyet olsun