iltasyazilim
FD Üye
El Açması Su Böreği (Favoriniz Olacak) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*67 yumurta (yumurtanın büyüklüğüne göre)
*2 silme tatlı kaşığı tuz
*Yarım çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı su
*Aldığı kadar un
İç malzemesi;
*Lor peyniri (yada dilediğiniz bir peynir olabilir)
*Maydanoz
Üzeri için;
*Yarım paket eritilmiş tereyağı
*1 su bardağına yakın sıvı yağ (yufkaların katlarına da sürülecek)
*Haşhaş
El Açması Su Böreği (Favoriniz Olacak) Tarifi Yapılışı
Hanımlar enfes tadıyla dışarıda yediğinizi asla aratmayacak bir su böreği tarifiyle tanışmaya ne dersiniz?Öyleyse buyrun yapımına geçelim;
Hamurumuzu yarım saat iyice yoğuralım, dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri bu Hamuru biraz dinlendirdikten sonra 12 eşit beze yapalım ve tepsimizin büyüklüğüne göre açalım Actığımız yufkaları temiz bir örtünün üzerine serelim, hafif kuruması için Tepsimizin altını yağlayıp, ilk yufkayı haşlamadan kuru serelim, fırça yardımıyla eritilmiş margarin ve sıvı yağ karışımından sürelimOcağa geniş bir tencereye su ve biraz tuz ekleyip, kaynatalım Ayrı bir geniş kaba soğuk su doldurup, hazırda bekletelim Su kaynayınca, yufkaları sırasıyla önce kaynayan suda yaklaşık*20 saniye kadar sonra soğuk suda 20 saniye kadar bekletip, süzgeçe serelim Sonra tepsiye serelim ve üzerini yağlayalım 4’üncü katında peynirli harcımızın yarısını dökelim,yufkaları tekrar sırasıyla haşlayıp, serip yağlayalım*Şimdi 8 sıradayız, tekrar peynirli harcımızın geri kalanını dökelim, son kalan 4 yufkamızdan birini ayırıp, 3 yufkayı daha aynı işlemden geçiriyoruz ve son yufkamızı da haşlamadan kuru bir şekilde tepsimize serip, yağlıyoruz Haşhaş serpip, üzerine bıçağın ucuyla birkaç ufak kesik atıyoruz ki içi çiğ kalmasın Arzu edenler üzerine bir yumurta sarısı da sürebilirler 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz Afiyet olsunnnnnn
*67 yumurta (yumurtanın büyüklüğüne göre)
*2 silme tatlı kaşığı tuz
*Yarım çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı su
*Aldığı kadar un
İç malzemesi;
*Lor peyniri (yada dilediğiniz bir peynir olabilir)
*Maydanoz
Üzeri için;
*Yarım paket eritilmiş tereyağı
*1 su bardağına yakın sıvı yağ (yufkaların katlarına da sürülecek)
*Haşhaş
El Açması Su Böreği (Favoriniz Olacak) Tarifi Yapılışı
Hanımlar enfes tadıyla dışarıda yediğinizi asla aratmayacak bir su böreği tarifiyle tanışmaya ne dersiniz?Öyleyse buyrun yapımına geçelim;
Hamurumuzu yarım saat iyice yoğuralım, dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri bu Hamuru biraz dinlendirdikten sonra 12 eşit beze yapalım ve tepsimizin büyüklüğüne göre açalım Actığımız yufkaları temiz bir örtünün üzerine serelim, hafif kuruması için Tepsimizin altını yağlayıp, ilk yufkayı haşlamadan kuru serelim, fırça yardımıyla eritilmiş margarin ve sıvı yağ karışımından sürelimOcağa geniş bir tencereye su ve biraz tuz ekleyip, kaynatalım Ayrı bir geniş kaba soğuk su doldurup, hazırda bekletelim Su kaynayınca, yufkaları sırasıyla önce kaynayan suda yaklaşık*20 saniye kadar sonra soğuk suda 20 saniye kadar bekletip, süzgeçe serelim Sonra tepsiye serelim ve üzerini yağlayalım 4’üncü katında peynirli harcımızın yarısını dökelim,yufkaları tekrar sırasıyla haşlayıp, serip yağlayalım*Şimdi 8 sıradayız, tekrar peynirli harcımızın geri kalanını dökelim, son kalan 4 yufkamızdan birini ayırıp, 3 yufkayı daha aynı işlemden geçiriyoruz ve son yufkamızı da haşlamadan kuru bir şekilde tepsimize serip, yağlıyoruz Haşhaş serpip, üzerine bıçağın ucuyla birkaç ufak kesik atıyoruz ki içi çiğ kalmasın Arzu edenler üzerine bir yumurta sarısı da sürebilirler 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz Afiyet olsunnnnnn