Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Su Böreği

El Açması Su Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
El Açması Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için


*6 adet yumurta
*Yarım çay bardağı su
*Tuz
*Un (Orta sertlikte olana kadar)

İç dolgusu için


*Peynir
*Maydanoz

Arasına sürmek için


*1 bardak tereyağ ve sıvı yağ karışımı

Üstü için


*1 yumurta sarısı
*Susam

El Açması Su Böreği Tarifi Yapılışı Hamur iyice yoğrulur ve yarım saat dinlendirilir Dinlenen hamur 12 eşit bezeye ayrılıp 15 dakika daha dinlendirilir Fırın tepsisi yağlanır Bir tencerede sıcak su ve ayrı bir kapta soğuk su hazırlanır, açılan yufkalar önce sıcak suya 5 saniye bastırılıp ardından soğuk suya basılıp tepsiye serilir Fakat ilk taban hamuru suya batırılmayacak Her bir kat yağlanmalı 6 yufkadan sonra iç harcı eklenir Aynı işlem tekrarlanır Üzerine sıvı yağ veya tereyağ sürülür Yumurta sürülür susam dökülüp 180 derecede bir saate yakın üstü kızarıncaya kadar pişmeye bırakılır
 
858,496Konular
982,395Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt