iltasyazilim
FD Üye
El Açması Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için
*6 adet yumurta
*Yarım çay bardağı su
*Tuz
*Un (Orta sertlikte olana kadar)
İç dolgusu için
*Peynir
*Maydanoz
Arasına sürmek için
*1 bardak tereyağ ve sıvı yağ karışımı
Üstü için
*1 yumurta sarısı
*Susam
El Açması Su Böreği Tarifi Yapılışı Hamur iyice yoğrulur ve yarım saat dinlendirilir Dinlenen hamur 12 eşit bezeye ayrılıp 15 dakika daha dinlendirilir Fırın tepsisi yağlanır Bir tencerede sıcak su ve ayrı bir kapta soğuk su hazırlanır, açılan yufkalar önce sıcak suya 5 saniye bastırılıp ardından soğuk suya basılıp tepsiye serilir Fakat ilk taban hamuru suya batırılmayacak Her bir kat yağlanmalı 6 yufkadan sonra iç harcı eklenir Aynı işlem tekrarlanır Üzerine sıvı yağ veya tereyağ sürülür Yumurta sürülür susam dökülüp 180 derecede bir saate yakın üstü kızarıncaya kadar pişmeye bırakılır
*6 adet yumurta
*Yarım çay bardağı su
*Tuz
*Un (Orta sertlikte olana kadar)
İç dolgusu için
*Peynir
*Maydanoz
Arasına sürmek için
*1 bardak tereyağ ve sıvı yağ karışımı
Üstü için
*1 yumurta sarısı
*Susam
El Açması Su Böreği Tarifi Yapılışı Hamur iyice yoğrulur ve yarım saat dinlendirilir Dinlenen hamur 12 eşit bezeye ayrılıp 15 dakika daha dinlendirilir Fırın tepsisi yağlanır Bir tencerede sıcak su ve ayrı bir kapta soğuk su hazırlanır, açılan yufkalar önce sıcak suya 5 saniye bastırılıp ardından soğuk suya basılıp tepsiye serilir Fakat ilk taban hamuru suya batırılmayacak Her bir kat yağlanmalı 6 yufkadan sonra iç harcı eklenir Aynı işlem tekrarlanır Üzerine sıvı yağ veya tereyağ sürülür Yumurta sürülür susam dökülüp 180 derecede bir saate yakın üstü kızarıncaya kadar pişmeye bırakılır