iltasyazilim
FD Üye
El Açması Tadında Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*5 yufka
Aralarına sürmek için:
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı süt
İç harcı için:
*Yarım kg ıspanak
*4 kuru soğan
*1, 5 yemek kaşığı salça
*Tuz, karabiber, pulbiber
*Sıvı yağ
Üzerine;
*Kalan iç sos malzemesi
*1 yumurtanın sarısı
*Çörek otu
El Açması Tadında Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Selamün aleyküm herkese bu tarifimi genelde el açması hamurla yaparim ama bugün zamanım olmadığı için hazır yufka kullandım ve sonuç harika ? dışı çıtır, içi yumuşacık bir börek pratik olmasi ve kısa zamanda hazırlanmasida ayrı bir özellik diyelim ve geçelim tarife
1
*Soğanlar kabukları soyulup yemeklik olacak şekilde doğranır
*Bir miktar sıvı yağ eklenip pembeleşinceye kadar kavrulur, pismesine yakin salça eklenir ve soğumaya bırakılır
*Ispanaklar yıkanıp doğranır
*Soğanla ve baharatlarla iyice karıştırılır
*Ve iç harcımız hazır büyük kare fırın tepsisi sıvı yağ ile yağlanır
*Üzerine bir yufka serilir, fazla kalan kısımları dışarda bırakılır
*Hazırladığınız sostan her yerine sürülür
*Bir yufka daha serilir
*Üzerine ıspanaklı harçtan koyulur ve kenarları ile üzeri kapatılır
*Sostan her yerine yine sürülür
*Bir yufka daha eklenir
*Üzerine sostan yine sürülür
*Kenarları ile üzeri kapatılır
*Kalan ıspanaklı harçtan eklenir her yerine yayılır
*Bir yufka daha eklenir ve sostan üzerine sürülür
*En son kalan yufka ile üzeri kapatılır
*Kalan sostan üzerine yumurta sarısı koyulur ve böreğin üzerine sürülür
*Çörek otu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir Hem lezzetli hem bereketli denemenizi tavsiye ederim Afiyetler olsun sağlıcakla kalın ?
*5 yufka
Aralarına sürmek için:
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvı yağ
*Yarım çay bardağı süt
İç harcı için:
*Yarım kg ıspanak
*4 kuru soğan
*1, 5 yemek kaşığı salça
*Tuz, karabiber, pulbiber
*Sıvı yağ
Üzerine;
*Kalan iç sos malzemesi
*1 yumurtanın sarısı
*Çörek otu
El Açması Tadında Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Selamün aleyküm herkese bu tarifimi genelde el açması hamurla yaparim ama bugün zamanım olmadığı için hazır yufka kullandım ve sonuç harika ? dışı çıtır, içi yumuşacık bir börek pratik olmasi ve kısa zamanda hazırlanmasida ayrı bir özellik diyelim ve geçelim tarife
1
*Soğanlar kabukları soyulup yemeklik olacak şekilde doğranır
*Bir miktar sıvı yağ eklenip pembeleşinceye kadar kavrulur, pismesine yakin salça eklenir ve soğumaya bırakılır
*Ispanaklar yıkanıp doğranır
*Soğanla ve baharatlarla iyice karıştırılır
*Ve iç harcımız hazır büyük kare fırın tepsisi sıvı yağ ile yağlanır
*Üzerine bir yufka serilir, fazla kalan kısımları dışarda bırakılır
*Hazırladığınız sostan her yerine sürülür
*Bir yufka daha serilir
*Üzerine ıspanaklı harçtan koyulur ve kenarları ile üzeri kapatılır
*Sostan her yerine yine sürülür
*Bir yufka daha eklenir
*Üzerine sostan yine sürülür
*Kenarları ile üzeri kapatılır
*Kalan ıspanaklı harçtan eklenir her yerine yayılır
*Bir yufka daha eklenir ve sostan üzerine sürülür
*En son kalan yufka ile üzeri kapatılır
*Kalan sostan üzerine yumurta sarısı koyulur ve böreğin üzerine sürülür
*Çörek otu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir Hem lezzetli hem bereketli denemenizi tavsiye ederim Afiyetler olsun sağlıcakla kalın ?