iltasyazilim
FD Üye
El Açması Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*2, 5 su bardağı un
*1 paket yaş maya
*3 çay kaşığı tuz
İçi için;
*Yarım kilo ıspanak
*2 orta boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Pulbiber veya istenilen iç malzeme
El Açması Tava Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurumuzu güzelce yoğurup kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz 1 saat dinlendiriyoruz ,hamurumuz dinlenirken bir taraftan iç malzememizi hazırlıyoruz Soğanları doğrayıp pembeleşinceye kavuruyoruz Salçayı da ekliyoruz ,salçada kavrulunca ıspanağı da ekleyip iyice kavuruyoruz, dinlenen kabaran hamurmuzu elde açarak tavada kızartıyoruz Afiyet olsun NOT: hamuru açarken fazla un kullanmamaya çalışın fazla un böreğin sert olmasına neden oluyor
*
*2, 5 su bardağı un
*1 paket yaş maya
*3 çay kaşığı tuz
İçi için;
*Yarım kilo ıspanak
*2 orta boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Pulbiber veya istenilen iç malzeme
El Açması Tava Böreği Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurumuzu güzelce yoğurup kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz 1 saat dinlendiriyoruz ,hamurumuz dinlenirken bir taraftan iç malzememizi hazırlıyoruz Soğanları doğrayıp pembeleşinceye kavuruyoruz Salçayı da ekliyoruz ,salçada kavrulunca ıspanağı da ekleyip iyice kavuruyoruz, dinlenen kabaran hamurmuzu elde açarak tavada kızartıyoruz Afiyet olsun NOT: hamuru açarken fazla un kullanmamaya çalışın fazla un böreğin sert olmasına neden oluyor
*