iltasyazilim
FD Üye
El Böreği (Erzurum Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı süt
*(Ben genelde bayatlamış sütleri değerlendiriyorum)
*1 su bardağı su
*Tuz
*1 küçük paketlerden toz maya
Kızartmak için;
*Sıvı yağ
İç malzeme olarak
*İstediğiniz harcı hazırlarsınız
*Ben kıyma soğan biber salçasıyla kavurduğum harcı kullandım
El Böreği (Erzurum Yöresi) Tarifi Yapılışı Süt ve suyu karıştırıp ısıtalım
Mayamızı ve 1 kesme şekeri kabımıza alalım
Süt su karışımını ilave edelim
Ele hafif yapışacak kadar unumuzu ilave edelim
Mayalanmaya bırakalım
Çok fazla mayanlandırmayalım
20 dk yeterli olacaktır
İç harcımızı önceden hazırlamıştım
Soğanı hafif tereyağ ile kavurduktan sonra kıymamızı içine katalım
Baharat ve biber salçalı katıp biraz daha kavuralım
Biraz sulu bırakalım
Altını kapatalım
Tezgahımıza biraz un serpip yumurta büyüklüğünde kopardığımız hamuru çok kalın ve çok ince olmayacak şekilde açalım harcımızı içine koyalım
İster elinizle isterseniz kesici ile kapatalım
Yağımız kızıncada böreklerimizi kızartalım
Kızartmak için hepsini açmayı beklemeyin
Bi yandan kızartıp, bi yandan açalım böreklerimizi
Afiyet olsun hayırlı ramazanlar
*1 çay bardağı süt
*(Ben genelde bayatlamış sütleri değerlendiriyorum)
*1 su bardağı su
*Tuz
*1 küçük paketlerden toz maya
Kızartmak için;
*Sıvı yağ
İç malzeme olarak
*İstediğiniz harcı hazırlarsınız
*Ben kıyma soğan biber salçasıyla kavurduğum harcı kullandım
El Böreği (Erzurum Yöresi) Tarifi Yapılışı Süt ve suyu karıştırıp ısıtalım
Mayamızı ve 1 kesme şekeri kabımıza alalım
Süt su karışımını ilave edelim
Ele hafif yapışacak kadar unumuzu ilave edelim
Mayalanmaya bırakalım
Çok fazla mayanlandırmayalım
20 dk yeterli olacaktır
İç harcımızı önceden hazırlamıştım
Soğanı hafif tereyağ ile kavurduktan sonra kıymamızı içine katalım
Baharat ve biber salçalı katıp biraz daha kavuralım
Biraz sulu bırakalım
Altını kapatalım
Tezgahımıza biraz un serpip yumurta büyüklüğünde kopardığımız hamuru çok kalın ve çok ince olmayacak şekilde açalım harcımızı içine koyalım
İster elinizle isterseniz kesici ile kapatalım
Yağımız kızıncada böreklerimizi kızartalım
Kızartmak için hepsini açmayı beklemeyin
Bi yandan kızartıp, bi yandan açalım böreklerimizi
Afiyet olsun hayırlı ramazanlar