Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El elden üstündür

El elden üstündür
0
106

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
El elden üstündür atasözünün açıklaması

Yanıt: El elden üstündür

Bir konuda çok ileri durumu yer alan birey, o konunun son kertesine ulaşmış değildirKendisinden ileri ve kademeli birbirinden yüksek çoğu kimseler daha vardır

Hikayesi:

Günün birinde horozla köpek dost olup birlikte yolculuğa çıkmışlar
Uzun vakit yol almışlar,ama kendilerine hiçbir gıda bulamamışlar
Hava kararıp gece olunca , bir ağacın önünde durmuşlar Horoz ağacın dallarına tünemiş Köpek te ağacın kavuğuna girip derin uykuya dalmış
Sabahleyin , gün ışırken , horoz uyanmış,başlamış ötmeye
Horoz sesini duyan aç bir tilki , hemen ağaca yaklaşmış Horozu görünce sevinmiş Yapacağı tek şey onu kandırıp ağaçtan aşağı indirmekten ibaretmiş
Bu düşünceyle , ağacın altına gelip horoza seslenmiş :
Günaydın horoz kardeş! Sesini ta uzaklardan duydum da koşa koşa geldim buraya Ne güzel ses bu böyle İçim bir olağandışı oldu Aşağıya bir in de ,seni kucaklayıp tebrik edeyim
Horoz tilkinin oyununu sezinlemiş Ona :
Natürel tilki kardeş ,demiş Anında gelirim Altında kapıcım var Ona söyle de kapıyı açsın Ben de hemen inerim aşağıya
Bu sırada ağacın kovuğunda bu konuşmaları dinleyen köpek böylece bir fırlamış ancak dışarı , tilki ne yapacağını
şaşırmış Henüz horozu boğazlamayı düşünerek için için sevinirken aniden köpeğin dişlerine boğazını kaptırmaktan kurtulamamış
*

858,544Konular
981,917Mesajlar
32,605Kullanıcılar
Numan21Son üye
Üst Alt