iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
2 yemek kaşığı
sıvı yağ
1 yemek kaşığı
sirke
1 adet
yumurta
1 su bardağı
su
3 su bardağı
un
(kulak memesi kıvamına gelinceye kadar miktar artırılabilir)1 tatlı kaşığı
tuz
125 gram
margarin
(katların arasını yağlamak için)12 su bardağı
mısır nişastası
(hamur açmak için)İç Harç İçin:3 adet
patlıcan
1 adet
soğan
1 adet
domates
2 su bardağı
kızartma yağı
100 gram
kıyma
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
Püf Noktası
Hamurun içine sirke ilave etmek böreğinizin kıyır kıyır ağızda dağılan dokuda olmasına yardımcı olur
Pişirme Önerisi
Dilerseniz hazırladığınız katları fırın tepsisine yayarak ve yaydıktan sonra küçük kare parçalar halinde keserek de pişirebilirsiniz
Nasıl Yapılır?
İç Harcı Hazırlamak İçin:
Patlıcanları alacalı soyun
Soyduğunuz patlıcanları küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekletin
Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları kurulayın ve kızgın yağda kızartın
Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve yemeklik doğranmış soğanları yağda kavurun
Kıymayı ilave edin ve kavrulan kıymaya tuz, karabiber ilave edin
Kızarmış patlıcanları ve domatesi de ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın
Hamurun Hazırlanışı:
Unu bir kaba eleyin ve tüm malzemeyi ilave edin
Hamur homojen bir kıvam alıncaya kadar yoğurun
Kıvam için eğer fazla yoğun olursa su eklemeyi, çok cıvık olursa da un ilave etmeyi bu aşamada yapabilirsiniz
Hamuru 12 eş parçaya ayırın ve 15 dakika dinlendirin
Tegahınızı nişastalayın ve hamur bezelerini tek tek açın
Margarini eritin ve 4 hamur bezesini aralarını yağlayarak üst üste yerleştirin ve zarf şeklinde kapatın Üzerini tekrar yağlayın ve buzdolabında dinlendirin
Bu işlemi her hamur bezesini 4'lü olacak şekilde 3 ayrı zarf olarak buzdolabında dinlendirin
Hazırladığınız zarf şeklinde hamurları tek yuvarlak bir parça olacak şekilde oklava yardımıyla inceltin
Açtığınız katmanın içini margarinle yağlayın ve ucuna hazırladığınız iç harcı yerleştirin
Hamuru rulo şeklinde sararak yağlanmış tepsiye ortasından başlayarak yuvarlayarak dizin
Üç ruloyu da birbirlerinin arkasına gelecek şekilde sarın ve erimiş margarini pişirmeden önce de üzerlerine sürün 180 derecelik fırında 2025 dakika iyice pişirin İşte bu kadar, afiyet olsun!
2 yemek kaşığı
sıvı yağ
1 yemek kaşığı
sirke
1 adet
yumurta
1 su bardağı
su
3 su bardağı
un
(kulak memesi kıvamına gelinceye kadar miktar artırılabilir)1 tatlı kaşığı
tuz
125 gram
margarin
(katların arasını yağlamak için)12 su bardağı
mısır nişastası
(hamur açmak için)İç Harç İçin:3 adet
patlıcan
1 adet
soğan
1 adet
domates
2 su bardağı
kızartma yağı
100 gram
kıyma
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
Püf Noktası
Hamurun içine sirke ilave etmek böreğinizin kıyır kıyır ağızda dağılan dokuda olmasına yardımcı olur
Pişirme Önerisi
Dilerseniz hazırladığınız katları fırın tepsisine yayarak ve yaydıktan sonra küçük kare parçalar halinde keserek de pişirebilirsiniz
Nasıl Yapılır?
İç Harcı Hazırlamak İçin:
Patlıcanları alacalı soyun
Soyduğunuz patlıcanları küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekletin
Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları kurulayın ve kızgın yağda kızartın
Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve yemeklik doğranmış soğanları yağda kavurun
Kıymayı ilave edin ve kavrulan kıymaya tuz, karabiber ilave edin
Kızarmış patlıcanları ve domatesi de ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın
Hamurun Hazırlanışı:
Unu bir kaba eleyin ve tüm malzemeyi ilave edin
Hamur homojen bir kıvam alıncaya kadar yoğurun
Kıvam için eğer fazla yoğun olursa su eklemeyi, çok cıvık olursa da un ilave etmeyi bu aşamada yapabilirsiniz
Hamuru 12 eş parçaya ayırın ve 15 dakika dinlendirin
Tegahınızı nişastalayın ve hamur bezelerini tek tek açın
Margarini eritin ve 4 hamur bezesini aralarını yağlayarak üst üste yerleştirin ve zarf şeklinde kapatın Üzerini tekrar yağlayın ve buzdolabında dinlendirin
Bu işlemi her hamur bezesini 4'lü olacak şekilde 3 ayrı zarf olarak buzdolabında dinlendirin
Hazırladığınız zarf şeklinde hamurları tek yuvarlak bir parça olacak şekilde oklava yardımıyla inceltin
Açtığınız katmanın içini margarinle yağlayın ve ucuna hazırladığınız iç harcı yerleştirin
Hamuru rulo şeklinde sararak yağlanmış tepsiye ortasından başlayarak yuvarlayarak dizin
Üç ruloyu da birbirlerinin arkasına gelecek şekilde sarın ve erimiş margarini pişirmeden önce de üzerlerine sürün 180 derecelik fırında 2025 dakika iyice pişirin İşte bu kadar, afiyet olsun!