iltasyazilim
FD Üye
El Yapımı Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg tam buğday unu
*320 ml su
*14 çay bardağı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket*instant maya
El Yapımı Tam Buğday Ekmeği Tarifi Yapılışı Ekmek makinasında yaptığım tam buğday ekmeğini bu defa kendim yaptım Sonuç çok güzel oldu Sizinle de paylaşmak istedim
Tam buğday unu, su, tuz, zeytinyağ ve maya derin bir kaseye koyup çok iyi yoğrulur Yorulana kadar yoğurmanızı öneririm Çok iyi yoğrulmuş hamurun ekmeği de iyi olacaktır
Yoğrulmuş hamur sıcak bir yere koyulup mayalanması beklenir Mayalanan hamur elle söndürülür, pişireceğiniz kalıba alınır Bu kalıpta da kabarması için tekrar 1520 dk beklenir ( Kalıp olarak ben baton kalıp kullandım )
Fırın 190 dereceye ısıtılır ve ekmek fırına koyulur Takribi 40 dk pişirilip fırından alınır
Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır
Sağlıklı, hijyenik ekmeğiniz yemeye hazırdır Afiyet olsun
*Yarım kg tam buğday unu
*320 ml su
*14 çay bardağı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket*instant maya
El Yapımı Tam Buğday Ekmeği Tarifi Yapılışı Ekmek makinasında yaptığım tam buğday ekmeğini bu defa kendim yaptım Sonuç çok güzel oldu Sizinle de paylaşmak istedim
Tam buğday unu, su, tuz, zeytinyağ ve maya derin bir kaseye koyup çok iyi yoğrulur Yorulana kadar yoğurmanızı öneririm Çok iyi yoğrulmuş hamurun ekmeği de iyi olacaktır
Yoğrulmuş hamur sıcak bir yere koyulup mayalanması beklenir Mayalanan hamur elle söndürülür, pişireceğiniz kalıba alınır Bu kalıpta da kabarması için tekrar 1520 dk beklenir ( Kalıp olarak ben baton kalıp kullandım )
Fırın 190 dereceye ısıtılır ve ekmek fırına koyulur Takribi 40 dk pişirilip fırından alınır
Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır
Sağlıklı, hijyenik ekmeğiniz yemeye hazırdır Afiyet olsun