Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Yapımı Tam Buğday Ekmeği

El Yapımı Tam Buğday Ekmeği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
El Yapımı Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım kg tam buğday unu
*320 ml su
*14 çay bardağı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket*instant maya

El Yapımı Tam Buğday Ekmeği Tarifi Yapılışı Ekmek makinasında yaptığım tam buğday ekmeğini bu defa kendim yaptım Sonuç çok güzel oldu Sizinle de paylaşmak istedim
Tam buğday unu, su, tuz, zeytinyağ ve maya derin bir kaseye koyup çok iyi yoğrulur Yorulana kadar yoğurmanızı öneririm Çok iyi yoğrulmuş hamurun ekmeği de iyi olacaktır
Yoğrulmuş hamur sıcak bir yere koyulup mayalanması beklenir Mayalanan hamur elle söndürülür, pişireceğiniz kalıba alınır Bu kalıpta da kabarması için tekrar 1520 dk beklenir ( Kalıp olarak ben baton kalıp kullandım )
Fırın 190 dereceye ısıtılır ve ekmek fırına koyulur Takribi 40 dk pişirilip fırından alınır
Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır
Sağlıklı, hijyenik ekmeğiniz yemeye hazırdır Afiyet olsun
 
858,535Konular
981,784Mesajlar
32,224Kullanıcılar
ThrybestilySon üye
Üst Alt