Ela Göz Tatlısı göz tatlısı Malzemeler 4 Su bardağı un 8 Çorba kaşığı margarin 1 Çorba kaşığı fındık tozu 1 Su barağı pudraşekeri 1 Adet yumurta 1 Paket kabartma tozu İçi için : 3 Çorba kaşığı toz antepfıstığı 1 Çorba kaşığı dövülmüş ceviz 1 Çorba kaşığı hindistancevizi 1 Adet yumurta Şerbet için : 2 Su bardağı su 2 Su bardağı tozşeker Yarım limon suyu 1 Akarsu kaşığı vanilya 1548695190 1548695190 elagoztatlisi5c4f369b0b23eelagoztatlisi5c4f369b0b23e http:imagesikigencomYemektarifiyemekresim576 id Hazırlanışı * Un, margarin, fındık tozu, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu yoğurun * Hamurun üzerine nemli bir kumaş örtüp, 20 dakika dinlendirin * Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın * Elinizle yuvarlayıp, halka gibi bağlayın * Yağlanmış fırın tepsisine dizin * 3 Çorba kaşığı antepfıstığı, 1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz, 1 çorba kaşığı hindistancevizi ve 1 adet yumurtayı en ince ayrıntısına kadar karıştırıp, krema sıkacağına doldurun * Halkaların ortasına sıkın * 140 Dereceli fırında kızarana kadar pişirin * bu arada şerbeti hazırlayın * Bunun için 2 su bardağı suyu, tozşekeri, vanilyayı ve yarım limon suyunu kaynatın * Sıcak tepsiye tatlıların üstüne sıcak şerbeti dökün * Soğuduktan sonra servis yapın