Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elazığ Dolangeri ( Kıvrım Tatlısı)

Elazığ Dolangeri ( Kıvrım Tatlısı)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Elazığ Dolangeri ( Kıvrım Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

*200 gr baklavalık yufka
*Ceviz
*Fındık
*Zeytinyağı

Şerbeti için;


*5 su bardağı su
*5 su bardağı şeker
*23 damla limon suyu

Elazığ Dolangeri ( Kıvrım Tatlısı) Tarifi Yapılışı Tatlımıza başlamadan önce su ve şekerimizi tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz
Şerbetimiz kaynadıktan sonra istediğimiz kıvamı alması için limonu damlatılarak 17 dakika daha kaynatılır
Baklavalık yufkalarımız ince ise iki yufkayı aralarına zeytinyağı gezdirerek üst üste koyuyoruz, üzerinde cevizimizi serpiyoruz
Sonra hazırlanan bu yufkanın üzerine oklavamızı koyup sarmaya başlıyoruz yufkayı açar gibi yufkayı tamamen oklavaya sardıktan sonra, oklavanın iki ucundan oklavamızın ortasına doğru büzüyoruz
oklavadan çıkardığımız tatlımızı istersek uzun olarak istersek gül şekli vererek tepsiye alıyoruz
tepsiyi doldurana kadar bu işlemi tekrarlıyoruz
Tatlımızı fırına sürmeden önce güzelce kızarması için üzerine bolca zeytinyağımızı gezdiriyoruz
Tatlımızı fırından çıktıktan sonra ilk sıcağını atınca soğuk olan şerbetimizi ekliyoruz

Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,386Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt