iltasyazilim
FD Üye
Elazığ Dolangeri ( Kıvrım Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
*200 gr baklavalık yufka
*Ceviz
*Fındık
*Zeytinyağı
Şerbeti için;
*5 su bardağı su
*5 su bardağı şeker
*23 damla limon suyu
Elazığ Dolangeri ( Kıvrım Tatlısı) Tarifi Yapılışı Tatlımıza başlamadan önce su ve şekerimizi tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz
Şerbetimiz kaynadıktan sonra istediğimiz kıvamı alması için limonu damlatılarak 17 dakika daha kaynatılır
Baklavalık yufkalarımız ince ise iki yufkayı aralarına zeytinyağı gezdirerek üst üste koyuyoruz, üzerinde cevizimizi serpiyoruz
Sonra hazırlanan bu yufkanın üzerine oklavamızı koyup sarmaya başlıyoruz yufkayı açar gibi yufkayı tamamen oklavaya sardıktan sonra, oklavanın iki ucundan oklavamızın ortasına doğru büzüyoruz
oklavadan çıkardığımız tatlımızı istersek uzun olarak istersek gül şekli vererek tepsiye alıyoruz
tepsiyi doldurana kadar bu işlemi tekrarlıyoruz
Tatlımızı fırına sürmeden önce güzelce kızarması için üzerine bolca zeytinyağımızı gezdiriyoruz
Tatlımızı fırından çıktıktan sonra ilk sıcağını atınca soğuk olan şerbetimizi ekliyoruz
Afiyet olsun
*200 gr baklavalık yufka
*Ceviz
*Fındık
*Zeytinyağı
Şerbeti için;
*5 su bardağı su
*5 su bardağı şeker
*23 damla limon suyu
Elazığ Dolangeri ( Kıvrım Tatlısı) Tarifi Yapılışı Tatlımıza başlamadan önce su ve şekerimizi tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz
Şerbetimiz kaynadıktan sonra istediğimiz kıvamı alması için limonu damlatılarak 17 dakika daha kaynatılır
Baklavalık yufkalarımız ince ise iki yufkayı aralarına zeytinyağı gezdirerek üst üste koyuyoruz, üzerinde cevizimizi serpiyoruz
Sonra hazırlanan bu yufkanın üzerine oklavamızı koyup sarmaya başlıyoruz yufkayı açar gibi yufkayı tamamen oklavaya sardıktan sonra, oklavanın iki ucundan oklavamızın ortasına doğru büzüyoruz
oklavadan çıkardığımız tatlımızı istersek uzun olarak istersek gül şekli vererek tepsiye alıyoruz
tepsiyi doldurana kadar bu işlemi tekrarlıyoruz
Tatlımızı fırına sürmeden önce güzelce kızarması için üzerine bolca zeytinyağımızı gezdiriyoruz
Tatlımızı fırından çıktıktan sonra ilk sıcağını atınca soğuk olan şerbetimizi ekliyoruz
Afiyet olsun