iltasyazilim
FD Üye
Elazığ Gömbesi Tarifi İçin Malzemeler İç malzemeler;
*Yarım paket margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*8 adet kuru soğan
*Yarım kilo kıyma
*1 su bardağı kadar ceviz içi
Hamuru için;
*2 kilo un
*2 tatlı kaşığı tuz
*Alabildiği kadar su
*1 çay bardağı sıvı yağ
Elazığ Gömbesi Tarifi Yapılışı Öncelikli olarak iç malzemeyi hazırlamamız gerekiyor Yarım paket margarin bir çay bardağı sıvı yağ bir tavaya döküp, içerisinde 8 adet küçük küçük doğranmış soğan, bir miktar tuz yarım kilo kıymayı ekleyip, kavuruyoruz En son bir su bardağı kadar cevizi ekleyip soğumaya bırakıyoruz Daha sonra hamurunu yoğurmaya başlıyoruz İki kilo un, iki tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar Ilık suyu yoğuruyoruz Hamuru yarım saat kadar dinlendiriyoruz Daha sonra hamur bezeler haline getirip, tek tek açıyoruz Her bir katın arasına kıymalı iç malzemeden koyuyoruz Tepsinin en alt katı ve en üst katı mutlaka kalın Olarak açılmalıdır aralardaki katlar normal bir börek börek yufkası kalınlığında olmalıdır en üst katınıda kapattıktan sonra dilimlemiyoruz Parmağımızla yuvarlak delikler açıyoruz Açılan deliklerin içine nohut taneleri kadar margarin ya da tereyağ koyuyoruz İçinin daha iyi pişmesi ve daha lezzetli olması için biraz geç pişiyor Çünkü dışı çıtır çıtır içi yumuşak oluyor 200 ya da 220 derecede bir buçuk saat fırında pişiyor Piştikten sonra sıcak servis ediliyor Üst kapağı kaldırılıp içi didikleniyor Yani dilimlenmiş olarak servis edilmiyor Afiyet olsun
*Yarım paket margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*8 adet kuru soğan
*Yarım kilo kıyma
*1 su bardağı kadar ceviz içi
Hamuru için;
*2 kilo un
*2 tatlı kaşığı tuz
*Alabildiği kadar su
*1 çay bardağı sıvı yağ
Elazığ Gömbesi Tarifi Yapılışı Öncelikli olarak iç malzemeyi hazırlamamız gerekiyor Yarım paket margarin bir çay bardağı sıvı yağ bir tavaya döküp, içerisinde 8 adet küçük küçük doğranmış soğan, bir miktar tuz yarım kilo kıymayı ekleyip, kavuruyoruz En son bir su bardağı kadar cevizi ekleyip soğumaya bırakıyoruz Daha sonra hamurunu yoğurmaya başlıyoruz İki kilo un, iki tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar Ilık suyu yoğuruyoruz Hamuru yarım saat kadar dinlendiriyoruz Daha sonra hamur bezeler haline getirip, tek tek açıyoruz Her bir katın arasına kıymalı iç malzemeden koyuyoruz Tepsinin en alt katı ve en üst katı mutlaka kalın Olarak açılmalıdır aralardaki katlar normal bir börek börek yufkası kalınlığında olmalıdır en üst katınıda kapattıktan sonra dilimlemiyoruz Parmağımızla yuvarlak delikler açıyoruz Açılan deliklerin içine nohut taneleri kadar margarin ya da tereyağ koyuyoruz İçinin daha iyi pişmesi ve daha lezzetli olması için biraz geç pişiyor Çünkü dışı çıtır çıtır içi yumuşak oluyor 200 ya da 220 derecede bir buçuk saat fırında pişiyor Piştikten sonra sıcak servis ediliyor Üst kapağı kaldırılıp içi didikleniyor Yani dilimlenmiş olarak servis edilmiyor Afiyet olsun