Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Elazığ Gömbesi

Elazığ Gömbesi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Elazığ Gömbesi Tarifi İçin Malzemeler İç malzemeler;


*Yarım paket margarin
*1 çay bardağı sıvı yağ
*8 adet kuru soğan
*Yarım kilo kıyma
*1 su bardağı kadar ceviz içi

Hamuru için;


*2 kilo un
*2 tatlı kaşığı tuz
*Alabildiği kadar su
*1 çay bardağı sıvı yağ

Elazığ Gömbesi Tarifi Yapılışı Öncelikli olarak iç malzemeyi hazırlamamız gerekiyor Yarım paket margarin bir çay bardağı sıvı yağ bir tavaya döküp, içerisinde 8 adet küçük küçük doğranmış soğan, bir miktar tuz yarım kilo kıymayı ekleyip, kavuruyoruz En son bir su bardağı kadar cevizi ekleyip soğumaya bırakıyoruz Daha sonra hamurunu yoğurmaya başlıyoruz İki kilo un, iki tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar Ilık suyu yoğuruyoruz Hamuru yarım saat kadar dinlendiriyoruz Daha sonra hamur bezeler haline getirip, tek tek açıyoruz Her bir katın arasına kıymalı iç malzemeden koyuyoruz Tepsinin en alt katı ve en üst katı mutlaka kalın Olarak açılmalıdır aralardaki katlar normal bir börek börek yufkası kalınlığında olmalıdır en üst katınıda kapattıktan sonra dilimlemiyoruz Parmağımızla yuvarlak delikler açıyoruz Açılan deliklerin içine nohut taneleri kadar margarin ya da tereyağ koyuyoruz İçinin daha iyi pişmesi ve daha lezzetli olması için biraz geç pişiyor Çünkü dışı çıtır çıtır içi yumuşak oluyor 200 ya da 220 derecede bir buçuk saat fırında pişiyor Piştikten sonra sıcak servis ediliyor Üst kapağı kaldırılıp içi didikleniyor Yani dilimlenmiş olarak servis edilmiyor Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt