iltasyazilim
FD Üye
Resimli Elazığ usulü Keşkek tarifi
Elazığ usulü Keşkek nasıl yapılır
2 su bardağı kuru fasulye
4 su bardağı aşurelik buğday
250 gr kavurma ya da haşlanmış dil
2 adet soğan
300 gr tereyağı
1 yemek kaşığı salça
8 su bardağı su
tuz
Elazığ Usulü Keşkek Tarifi:
Soğanlar doğrandıktan sonradan pembeleşinceye dek kavrulur Fasulyeler haşlanır ve süzülür Soğanlara salça, su, fasulye, buğday ve et katılır Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir Pişerken sıkça tahta kaşık ile çarpa çarpa ezilmeleri için karıştırılır piştikten daha sonra servis tabağına alınır Orta kısmı çukurlaştırılır ve bu çukura eritilmiş tereyağ dökülür *
Elazığ usulü Keşkek nasıl yapılır
2 su bardağı kuru fasulye
4 su bardağı aşurelik buğday
250 gr kavurma ya da haşlanmış dil
2 adet soğan
300 gr tereyağı
1 yemek kaşığı salça
8 su bardağı su
tuz
Elazığ Usulü Keşkek Tarifi:
Soğanlar doğrandıktan sonradan pembeleşinceye dek kavrulur Fasulyeler haşlanır ve süzülür Soğanlara salça, su, fasulye, buğday ve et katılır Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir Pişerken sıkça tahta kaşık ile çarpa çarpa ezilmeleri için karıştırılır piştikten daha sonra servis tabağına alınır Orta kısmı çukurlaştırılır ve bu çukura eritilmiş tereyağ dökülür *