Ünlü müzikçi Yusuf Güney, 6.8 şiddetinde zelzele olan Elazığ'a aldığı uçak biletini çevre medyadan paylaşmıştı. Elazığ'a varan Güney, buradaki sarsıntı zedelere yardım hedefli kıyafet ve battaniye almak istedi. Gelgelelim genç müzikçi neredeyse dolandırılıyordu. O anları çevre medyada paylaştı.
Hassas bir sair müzikçi Yusuf Güney, zelzele sonrası ölen ve yaralıların bulunduğu Elazığ'a aldığı bileti çevre medyadan paylaştı.
İki gün boyunca yardım edeceğini duyuran Güney, depremzedelerin ısınma, besin üzere çeşitli gereksinimleri için destek talebinde bulunan bir not düştü. Gelgelelim genç müzikçi 30 liralık battaniyeyi kendisine 120 liraya satan esnafa sitem etti. Müzikçi yaşadığı sorunu bu laflarla anlattı: "Bu sıkıntı devirde İstanbul’dan yardıma gelmişim. Bu türlü fırsatçı kişilere tilt oluyorum! Beşerler soğukta kalmiş, o fırsatçılıktan ölecek!"
GÜNEY'DEN SEÇİMLE ALAKALI SERT CEVAP GELDİ!
Yusuf Güney son devirlerde toplumsal medyada Ekrem İmamoğlu ismine paylaşılan destek içerikli ileti: "Her şey çok şık olacak" için sessizliğini bozdu. Yusuf Güney, seçimin iptali ile alakalı açıklamalara ve Cumhur Lideri ile alakalı konuşmalara da bölge verdi. İşte, Yusuf Güney'in adil açıklamaları...
Yusuf Güney, "İnsanlar parti sempatizanlığı ile devletçiliği ayırt edemiyor. Vatanını, milletini seven bir kişim. Ben vatanımla ilgili açıklama yapınca 'Bırak siyaseti, yalakalığı' diyorlar ancak kendileri çıkıp kampanya düzenliyorlar...."
"Bana gelince her türlü küfrü edecekler fakat bu arkadaşlar yapınca çıt yok. Bunlar, işine nazaran hareket eden adamlar. Dün Külliye'de Cumhurbaşkanı ile selfie çektirmek için yarışıyorlardı, bugün İmamoğlu'na destek çıkmak için... Bir duruşunuz olsun be!"
"Belçika'da seçimler iptal edildi, Fransa'da da birebiri oldu. En çok seçim bizde yapılıyor, bu demokrasinin göstergesidir" kelamlarıyla sanatkarların yanar döner olmalarıyla alakalı dert yandı.