bilgisayarci
FD Üye
Elazığlı Sabri Özdoğan, Rusya’ya karşı savaşmak için Ukrayna ordusuna katıldı. Yaklaşık 10 yıldır Ukrayna'da yaşayan, evli ve bir çocuk babası 52 yaşındaki Özdoğan, memleketindeki Kanal 23'e bağlanarak yaşadıklarını anlattı.
Elazığlı Sabri Özdoğan, Rusya ataklarına karşı başlatılan harekete takviye vermek için Ukrayna'da kaldı.
Özdoğan hem bölgedeki son durumu hem de kendisi hakkında merak edilenleri şöyle anlattı;
Palu ilçesinin Okçular köyündenim. 10 yıldır Ukrayna'dayım, buradan Ortadoğu ülkelerine canlı hayvan ihracatı yapıyorum. Savaş başlayınca biz de uğraşın içerisinde olmak istedik. Kendim dönmemeye karar kıldım, ailece burada kaldık.
24 Şubat'tan itibaren alandayız, cephedeyiz ve çaba ediyoruz. Eşim Ukraynalı, bir de 4 yaşında oğlum var. Elazığ'da bize 'Doğduğun yerle doyduğun yer ortasında bir fark yoktur' diye öğrettiler. Bugün burada bir işgal kelam konusu ve bu işgalin karşısında biz de direniyoruz.
Eşim ve çocuğum kayınpederimin konutunda, orada sığınaktalar. Geceleri fevkalade bir formda hava bombardımanı var. Karadan başarısız oldukları için hastane, postane ve yetimhane ayırmaksızın bombardıman yapıyorlar.
'Ölmeye hazır 15 milyon insan var, ben de dahil'