iltasyazilim
FD Üye
70 dak Hazırlık: 10 dak | Pişirme: 60 dak | Servis: 4 Kişilik
Davet sofralarınız için muhteşem bir alternatif! Elbasan Tava hem görüntüsü hem de lezzetiyle vazgeçilmezlerinizden olacak!
Malzemeler
800 gram Kuzu Kol
10 adet Arpacık Soğan
14 bardak Sıvıyağ
3 yemek kaşığı Tereyağı
2 su bardağı Süzme Yoğurt
3 adet Yumurta Sarısı
14 su bardağı Un
2 bardak Su
Tuz
Karabiber
Adımlar
Etleri, kızgın yağda mühürleyin Soğanları ve suyu ekleyin Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp, kısık ateşte 1,5 saat pişirin
Pişen etleri soğanlar ile birlikte bir fırın kabına alın
Yoğurt, yumurtalar ve unu çırpın Et suyundan 1,5 su bardağını yavaş yavaş ekleyerek, akışkan kıvamlı bir sos hazırlayın
Hazırladığınız sosu etlerin üzerine alın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika daha pişirin Afiyet olsun!
IDIL TATARI
Davet sofralarınız için muhteşem bir alternatif! Elbasan Tava hem görüntüsü hem de lezzetiyle vazgeçilmezlerinizden olacak!
Malzemeler
800 gram Kuzu Kol
10 adet Arpacık Soğan
14 bardak Sıvıyağ
3 yemek kaşığı Tereyağı
2 su bardağı Süzme Yoğurt
3 adet Yumurta Sarısı
14 su bardağı Un
2 bardak Su
Tuz
Karabiber
Adımlar
Etleri, kızgın yağda mühürleyin Soğanları ve suyu ekleyin Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp, kısık ateşte 1,5 saat pişirin
Pişen etleri soğanlar ile birlikte bir fırın kabına alın
Yoğurt, yumurtalar ve unu çırpın Et suyundan 1,5 su bardağını yavaş yavaş ekleyerek, akışkan kıvamlı bir sos hazırlayın
Hazırladığınız sosu etlerin üzerine alın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika daha pişirin Afiyet olsun!
IDIL TATARI