iltasyazilim
FD Üye
Elbasan Tavası Tarifi
Elbasan Tavası nasıl yapılır
Elbasan Tavası yapılışı
Elbasan Tavası Tarifi Resimli
Malzemeler :
750 gr Kuzu eti ( Kemiksiz )
3 Çorba kaşığı margarin
2 Orta yükseklik soğan
6 Su bardağı süzme yoğurt
6 Su bardağı su,
12 Su bardağı un
3 Yumurtanın sarısı
Tuz
Hazırlanışı:
Margarinimizi bir derince bir tencereye alırız
Yağ kızdıktan sonra etlerimizi tavaya ilave ederiz
Etlerimizi birkaç kez tavada altlı üstlü kızarıncaya kadar çeviririz Elbasan Tava
Soğanlarımızı iri dişe kazanç şekilde doğradıktan sonra, etlere ilave edip birkaç kere çeviririz
Soğanların kızarmasına fırsat vermeden etlere ve soğana tuzunu ve suyu ekleyip, bir buçuk saat gibi uzun bir vakit kısık ateşte pişmeye bırakırız Bu Nedenle keza etlerimizi iyice pişirmiş olacağız ayrıca de et suyu elde edeceğiz
Öteki tarafta yemeğimizin ikinci aşaması için yoğurt ve unumuzu bir kapta tamamen karıştırırız
2 – 25 bardak ölçüsünde süzülmüş et suyunu karışımımıza yavaş yavaş yediririz Bu karışımı 10 dk kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak pişiririz
Yumurtalarımızı farklı bir kapta adamakıllı çırpıp, kesilmesine müsade etmeden bu karışıma yedirerek ek ederiz
Bu hazırladığımız sosumuzu, fırın tepsisine aldığımız etlerimizin üzerine sıcak sıcak dökeriz
Evvelden ısıtılmış orta sıcaklıkta bir fırında 1015 dakika değin fırınlayıp, sıcak servis yaparız *
Elbasan Tavası nasıl yapılır
Elbasan Tavası yapılışı
Elbasan Tavası Tarifi Resimli
Malzemeler :
750 gr Kuzu eti ( Kemiksiz )
3 Çorba kaşığı margarin
2 Orta yükseklik soğan
6 Su bardağı süzme yoğurt
6 Su bardağı su,
12 Su bardağı un
3 Yumurtanın sarısı
Tuz
Hazırlanışı:
Margarinimizi bir derince bir tencereye alırız
Yağ kızdıktan sonra etlerimizi tavaya ilave ederiz
Etlerimizi birkaç kez tavada altlı üstlü kızarıncaya kadar çeviririz Elbasan Tava
Soğanlarımızı iri dişe kazanç şekilde doğradıktan sonra, etlere ilave edip birkaç kere çeviririz
Soğanların kızarmasına fırsat vermeden etlere ve soğana tuzunu ve suyu ekleyip, bir buçuk saat gibi uzun bir vakit kısık ateşte pişmeye bırakırız Bu Nedenle keza etlerimizi iyice pişirmiş olacağız ayrıca de et suyu elde edeceğiz
Öteki tarafta yemeğimizin ikinci aşaması için yoğurt ve unumuzu bir kapta tamamen karıştırırız
2 – 25 bardak ölçüsünde süzülmüş et suyunu karışımımıza yavaş yavaş yediririz Bu karışımı 10 dk kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak pişiririz
Yumurtalarımızı farklı bir kapta adamakıllı çırpıp, kesilmesine müsade etmeden bu karışıma yedirerek ek ederiz
Bu hazırladığımız sosumuzu, fırın tepsisine aldığımız etlerimizin üzerine sıcak sıcak dökeriz
Evvelden ısıtılmış orta sıcaklıkta bir fırında 1015 dakika değin fırınlayıp, sıcak servis yaparız *