Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elbasan Tavası Tarifi Resimli

Elbasan Tavası Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Elbasan Tavası Tarifi
Elbasan Tavası nasıl yapılır
Elbasan Tavası yapılışı

Elbasan Tavası Tarifi Resimli




Malzemeler :

750 gr Kuzu eti ( Kemiksiz )

3 Çorba kaşığı margarin

2 Orta yükseklik soğan

6 Su bardağı süzme yoğurt

6 Su bardağı su,

12 Su bardağı un

3 Yumurtanın sarısı

Tuz

Hazırlanışı:

Margarinimizi bir derince bir tencereye alırız

Yağ kızdıktan sonra etlerimizi tavaya ilave ederiz

Etlerimizi birkaç kez tavada altlı üstlü kızarıncaya kadar çeviririz Elbasan Tava

Soğanlarımızı iri dişe kazanç şekilde doğradıktan sonra, etlere ilave edip birkaç kere çeviririz

Soğanların kızarmasına fırsat vermeden etlere ve soğana tuzunu ve suyu ekleyip, bir buçuk saat gibi uzun bir vakit kısık ateşte pişmeye bırakırız Bu Nedenle keza etlerimizi iyice pişirmiş olacağız ayrıca de et suyu elde edeceğiz

Öteki tarafta yemeğimizin ikinci aşaması için yoğurt ve unumuzu bir kapta tamamen karıştırırız

2 – 25 bardak ölçüsünde süzülmüş et suyunu karışımımıza yavaş yavaş yediririz Bu karışımı 10 dk kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak pişiririz

Yumurtalarımızı farklı bir kapta adamakıllı çırpıp, kesilmesine müsade etmeden bu karışıma yedirerek ek ederiz

Bu hazırladığımız sosumuzu, fırın tepsisine aldığımız etlerimizin üzerine sıcak sıcak dökeriz

Evvelden ısıtılmış orta sıcaklıkta bir fırında 1015 dakika değin fırınlayıp, sıcak servis yaparız *
 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,919Kullanıcılar
dgn190727Son üye
Üst Alt