Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elbistan Tava (1 Kişilik) PDT®

Elbistan Tava (1 Kişilik) PDT®

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
250 gram kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet ince doğranmış arpacık soğanı
1 adet domates
1 diş sarımsak
tuz
1 adet patlıcan
Kızartmak için: sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet sivribiber


Yemeğin Tarifi
250 gram kuşbaşı kuzu etini haşlayın Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağın alıp, eritin Sırasıyla 1 adet ince doğranmış arpacık soğanı ve domatesi koyup, sote edin
Etin haşlandığı sudan 1 çorba kaşığı ilave edin Bir taşım kaynatın, 1 diş dövülmüş sarmısağı ve tuzu ekleyin Daha sonra tavayi ocaktan alın
1 adet patlıcanı alacalı soyup, dilimleyin Tuzlayıp bir süre bekletin Patlıcan dilimlerini yıkayip kurulayın Sıvı yağı kızdırın Patlıcanları içine atın Rengini kaybettirmeden kızartın
Biberin çekirdeklerin çıkarıp, ince ince doğrayın Biberleı de aynı tavada birkaç dakika çevirin
Etleri bir güvece yayın Üzerine patlıcanları dizin Sırası ile, yoğurt, domates sote ve biberleri üzerine ilave edin Kaşar peyniri rendesini üzerine serpin Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin Kaşar peyniri kızarınca fırından çıkarıp, servis yapın
Not: Elbistan tava, Kahramanmaraş yöresine özgü bir yemek
 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,954Kullanıcılar
umutkya2941Son üye
Üst Alt