iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
250 gram kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet ince doğranmış arpacık soğanı
1 adet domates
1 diş sarımsak
tuz
1 adet patlıcan
Kızartmak için: sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet sivribiber
Yemeğin Tarifi
250 gram kuşbaşı kuzu etini haşlayın Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağın alıp, eritin Sırasıyla 1 adet ince doğranmış arpacık soğanı ve domatesi koyup, sote edin
Etin haşlandığı sudan 1 çorba kaşığı ilave edin Bir taşım kaynatın, 1 diş dövülmüş sarmısağı ve tuzu ekleyin Daha sonra tavayi ocaktan alın
1 adet patlıcanı alacalı soyup, dilimleyin Tuzlayıp bir süre bekletin Patlıcan dilimlerini yıkayip kurulayın Sıvı yağı kızdırın Patlıcanları içine atın Rengini kaybettirmeden kızartın
Biberin çekirdeklerin çıkarıp, ince ince doğrayın Biberleı de aynı tavada birkaç dakika çevirin
Etleri bir güvece yayın Üzerine patlıcanları dizin Sırası ile, yoğurt, domates sote ve biberleri üzerine ilave edin Kaşar peyniri rendesini üzerine serpin Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin Kaşar peyniri kızarınca fırından çıkarıp, servis yapın
Not: Elbistan tava, Kahramanmaraş yöresine özgü bir yemek
250 gram kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet ince doğranmış arpacık soğanı
1 adet domates
1 diş sarımsak
tuz
1 adet patlıcan
Kızartmak için: sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet sivribiber
Yemeğin Tarifi
250 gram kuşbaşı kuzu etini haşlayın Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağın alıp, eritin Sırasıyla 1 adet ince doğranmış arpacık soğanı ve domatesi koyup, sote edin
Etin haşlandığı sudan 1 çorba kaşığı ilave edin Bir taşım kaynatın, 1 diş dövülmüş sarmısağı ve tuzu ekleyin Daha sonra tavayi ocaktan alın
1 adet patlıcanı alacalı soyup, dilimleyin Tuzlayıp bir süre bekletin Patlıcan dilimlerini yıkayip kurulayın Sıvı yağı kızdırın Patlıcanları içine atın Rengini kaybettirmeden kızartın
Biberin çekirdeklerin çıkarıp, ince ince doğrayın Biberleı de aynı tavada birkaç dakika çevirin
Etleri bir güvece yayın Üzerine patlıcanları dizin Sırası ile, yoğurt, domates sote ve biberleri üzerine ilave edin Kaşar peyniri rendesini üzerine serpin Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin Kaşar peyniri kızarınca fırından çıkarıp, servis yapın
Not: Elbistan tava, Kahramanmaraş yöresine özgü bir yemek