iltasyazilim
FD Üye
Elde Açılmış Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler HAMURU İÇİN;
*4 bardak un
*2 bardak su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı tuz
İÇ HARCI İÇİN;
*1 kilo ıspanak
*Yarım kalıp beyaz peynir
*1 tane büyük boy soğan
ÜZERİ İÇİN;
*1 Yumurta
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
Elde Açılmış Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı
Sizlere elde açılmış mis gibi bir ıspanaklı börek tarifi vereceğim ,deneyin pişman olmayacaksınız öncelikle hamuru hazırlayalım 4 bardak unu sıvı yağı ,2 bardakılık suyu koyup tuzunu atalım ,yumuşak bir hamur elde edelim 3 eşit parçaya bölüp beze yapalım ,biz iç harcını yapana kadar hamurumuz dinlenmeye ıspanakları doğrayıp yıkayalım ve üzerlerine bir tatlı kaşığı tuz atıp karıştırıp bir ölmesini bekleyin 10 dakika yeterlidir sonra ıspanakları sıkıp sularını alalım, soğanları sadece ortadan bölüp ince ince doğrayalım ve tuzla biraz ovalım soğanı da ilave edelim, peyniri de katıp karıştıralım ve harcımız hazır hamurumuzu resimde gördüğünüz kadar açalım, içine yarım su bardağından biraz az sıvı yağ koyalım, yağı iyice hamura sürelim ve kenarlarından döne döne sofra büyüklüğünde açalım Yapmış olduğumuz harcı koyalım ve etrafından başlayarak dışa doğru çeke çeke saralım, ta ki ortası incelip yırtılana kadar bu işlemi yapalım 3 hamuru da bu şekil yapalım ,üstüne bir yumurta sarısı ,bir yemek kaşığı yoğurt ,yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ döküp karıştıralım ve böreğimizim üzerine sürelim 200 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim ,afiyet olsun
*4 bardak un
*2 bardak su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 tatlı kaşığı tuz
İÇ HARCI İÇİN;
*1 kilo ıspanak
*Yarım kalıp beyaz peynir
*1 tane büyük boy soğan
ÜZERİ İÇİN;
*1 Yumurta
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
Elde Açılmış Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı
Sizlere elde açılmış mis gibi bir ıspanaklı börek tarifi vereceğim ,deneyin pişman olmayacaksınız öncelikle hamuru hazırlayalım 4 bardak unu sıvı yağı ,2 bardakılık suyu koyup tuzunu atalım ,yumuşak bir hamur elde edelim 3 eşit parçaya bölüp beze yapalım ,biz iç harcını yapana kadar hamurumuz dinlenmeye ıspanakları doğrayıp yıkayalım ve üzerlerine bir tatlı kaşığı tuz atıp karıştırıp bir ölmesini bekleyin 10 dakika yeterlidir sonra ıspanakları sıkıp sularını alalım, soğanları sadece ortadan bölüp ince ince doğrayalım ve tuzla biraz ovalım soğanı da ilave edelim, peyniri de katıp karıştıralım ve harcımız hazır hamurumuzu resimde gördüğünüz kadar açalım, içine yarım su bardağından biraz az sıvı yağ koyalım, yağı iyice hamura sürelim ve kenarlarından döne döne sofra büyüklüğünde açalım Yapmış olduğumuz harcı koyalım ve etrafından başlayarak dışa doğru çeke çeke saralım, ta ki ortası incelip yırtılana kadar bu işlemi yapalım 3 hamuru da bu şekil yapalım ,üstüne bir yumurta sarısı ,bir yemek kaşığı yoğurt ,yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ döküp karıştıralım ve böreğimizim üzerine sürelim 200 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim ,afiyet olsun